Calendarul simulărilor examenelor naționale. În zonele cu o rată de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori, simulările vor fi susținute online

bacalaureat 6

Ordinul ministrului educației privind organizarea simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat prevede că acestea se vor desfășura spre finalul lunii martie.

Astfel, simularea pentru Evaluarea Națională, susținută de absolvenții clasei a VIII-a, va debuta pe 29 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Pe 30 martie va avea loc proba scrisă la matematică, iar pe 31 martie, cea la limba și literatura maternă. Rezultatele urmează să fie afișate pe data de 16 aprilie.

În ceea ce privește simularea Bacalaureatului, care se organizează pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, prima probă scrisă, la limba și literatura română, este fixată pentru data de 22 martie. Pe 23 martie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, pe 24 martie, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, iar pe 25 martie, proba scrisă la limba și literatura maternă. Pe 31 martie, vor fi afișate rezultatele.

Notele obținute de elevii care vor participa la simulări nu vor fi trecute în catalog, decât la solicitarea scrisă a acestora. Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, ”prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Potrivit unui ordin comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, emis sâmbătă, simularea examenelor naționale va putea fi susținută fizic în orice scenariu, însă doar în localitățile în care rata de infectare nu depășește 6 la mia de locuitori.

Timișoara (în care învață aproximativ jumătate din numărul total al elevilor timișeni) și comunele periurbane Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Giroc și Ghiroda se află, pentru următoarele două săptămâni, în carantină.

În localitățile în care a fost instituită măsura carantinării, dar și în cele în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, simulările se vor desfășura online.

Profesorii sunt de părere că simulările susținute în sistem online nu vor reflecta în totalitate cunoștințele elevilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Calendarul simulărilor examenelor naționale. În zonele cu o rată de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori, simulările vor fi susținute online

Lasă un răspuns