Precipitații abundente în Banat

ploaie torentiala 2

Precipitaţiile abundente care au căzut în ultimele zile au dus la creşterea debitelor unor râuri din județele Caraș-Severin și Timiș, dar fără să se ajungă la cote de atenție.

CITEȘTE ȘI: Răzvan Ciobanu, snopit de partenerul său: „A pus mâna pe un scaun și l-a lovit cu bestialitate”

Totuși, în ultimele 24 de ore a plouat mult, astfel că la Topolovăț au căzut 22,4 litri/metru cub, la Chizătău – 18 litri/mp, la Balinț – 10,6 l/mp, la Ghizela – 39,3 l/mp, la Racovița – 36,6 l/mp, Obreja -21,8 l/mp, Moniom – 28,8 l/mp, Topleț – 23 l/mp și Feneș – 18,2 l/mp.

CITEȘTE ȘI: Cadavru plutitor pe Bega

În prezent, specialiștii de la Administrația Bazinală de Apă Banat se așteaptă la noi precipitații, întrucât meteorologii au anunțat ploi însemnate cantitativ și ca urmare au fost emise mai multe avertizări, instituindu-se codurile portocaliu și galben.

CITEȘTE ȘI: Mamă și copil captivi în liftul unui mall din Timișoara

Acumulările Secu, Văliug, Gozna, Trei Ape sunt aproape pline și, ca urmare, se evacuează apă, activitate de pregolire, din Secu și Surduc, șase metri/cubi /secundă.

Acumulările Trei Ape, Gozna și Văliug deversează, însă ele sunt în administrarea TKM, combinatul siderurgic din Resița, unitate industrială care produce energie electrică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *