Prăpăd din cauza secetei. Agricultorii timișeni așteaptă intervenția guvernului

Prăpăd din cauza secetei. Agricultorii timișeni așteaptă intervenția guvernului

Prăpăd din cauza secetei. Agricultorii timișeni așteaptă intervenția guvernului.

E jale mare în multe localități ale județului Timiș, unde seceta a făcut adevărate ravagii.

Creșterea prețului motorinei nu a fost singura dificultate cu care s-au confruntat agricultorii, pentru că problemele financiare s-au suprapus cu lipsa ploilor.

Din această cauză, o mare parte a agriculturii județului are de suferit la modul cel mai serios.

CITEȘTE ȘI: Bazin de înot de 2,5 milioane de euro, într-o comună de lângă Timișoara  

Una dintre comunele în care cultivarea pământului constituie  o activitate de bază este Variaș. Din păcate, situația din acest an e plină de dramatism, aproximativ 90 la sută din culturile de toamnă fiind afectate. Porumbul a fost tăiat deja de pe câmp și e folosit ca fân, întrucât rodul a fost compromis.

”Este forte trist, pentru că oamenii își puseseră mari speranțe în recolta din acest an, care se dovedește a fi una extrem de slabă. E calamitate. Acum, cu toții așteaptă intervenția guvernului pentru a debloca lucrurile astfel încât să se poată relua activitatea pentru anul ce urmează. S-au făcut constatări în teren pentru fiecare caz în parte, s-au realizat evaluări, fiecare a depus un dosar la Direcția Agricolă, situația se centralizează și așteptăm luarea unor decizii care sunt capitale pentru locuitorii comunei”, spune primarul Nicolae Birău.

Măsurile trebuie adoptate cât mai repede, deoarece în perioada imediat următoare trebuie demarate lucrări agricole pentru anumite culturi.

Pe termen lung, trebuie neapărat realizate sisteme de irigații, pentru că ”nu mai putem doar să ne uităm și să ne rugăm să plouă”, spune primarul din Variaș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns