Prânzul turistic din Banat, testat cu exigență nemțească. Cu ce au fost serviți oaspeții (FOTO)

O idee nouă de prezentare a atracțiilor turistice locale a fost pusă ieri în practică de o firmă germană de turism, cu sprijinul Primăriei Timișoara și al societății Piețe SA.

„Este prima acţiune organizată în cadrul unui proiect-pilot de dezvoltare a turismului şi de promovare a produselor tradiţionale româneşti, în baza unui parteneriat între societatea Pieţe SA şi firmele de turism.

Proiectul a fost iniţiat din dorinţa de implicare mai activă a Piețe SA în viaţa comunităţii în temeiul responsabilităţii sociale.

Totodată, noul proiect este destinat diversificării activităţii acestei societăți, promovării şi susţinerii producătorilor autohtoni.

Împreună cu partenerii şi beneficiarii noştri, dorim să evaluăm impactul acestui demers şi să identificăm posibile îmbunătăţiri care pot fi aduse proiectului”, a explicat Ioan Nasleu, președintele consiliului de administrație al Piețe SA.

La eveniment a participat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, precum și diferiți membri ai activului de partid.

Ce au primit turiștii?

Deși, din punctul de vedere al unui localnic, o gustare neaoș bănățeană, cu șuncă, slană, cârnați, brânză, ceapă, roșii și ardei, servită pe farfurii din lemn și precedată de o răchie, ar putea să nu pară cine știe ce, mai ales pe terasa de la etajul al treilea din Piața Iosefin, pentru grupul de 30 de turiști veniți din Germania evenimentul a fost unul interesant.

Pentru atmosferă, un grup folcloric a cântat câteva melodii din Banat și Ardeal, iar trei perechi de dansatori și-au etalat frumoasele costume populare în câteva jocuri, îmbiindu-i pe oaspeți să se prindă în horă, ceea ce unii dintre ei au și făcut.

Turiștii s-au arătat curioși să cunoască și o parte a mărfurilor vândute în Piața Iosefin de producătorii locali, iar la final au primit și suveniruri cu motive populare.

Poate tocmai pentru că nu au fost condiții de lux, ci unele destul de obișnuite, netrucate, episodul din Piața Iosefin le va rămâne în memorie celor care au vizitat Timișoara.

Autoritățile locale ar dori să transforme prânzul turistic de ieri într-o tradiție, dar rămâne de văzut dacă vor persevera cu acest demers.

0 Comments

No Comment.