Pragurile pentru clienții casnici la energia electrică, de 0,68 și 0,80 de bani, rămân neschimbate. Ce se întâmplă cu tot ce depășește 255 kW – surse

Vouchere de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, în 2023. Cine sunt cei care vor beneficia de sprijin

Pragurile pentru clienții casnici la energia electrică, de 0,68 și 0,80 de bani rămân neschimbate, iar tot ceea ce depășește 255 kw va fi de maxim 1,3 lei, au declarat surse liberale.

Surse PNL au declarat, miercuri, după ședința de coaliție, că pragurile pentru clienții casnici, de 0,68 și 0,80 de bani rămân neschimbate.

În plus, tot ce depășește 255 de kW va fi maxim 1,3 lei, potrivit surselor citate.

În aceeași ședință, PNL a insistat ca pentru IMM-uri, prețul să rămână la 1 leu, nu la 1,3 lei cum ar fi dorit PSD. Această solicitare a fost acceptată de liderii coaliției.

Pentru marii consumatori s-a agreat în coaliție un preț de 1,3 lei.

CITEȘTE ȘI: Veste proastă pentru administrația Fritz: Drăgilă și foștii șefi ai Horticultura SA, victorie la Curtea de Apel Timișoara. Urmează despăgubiri

Astfel, s-a făcut un compromis: au rămas plafoanele liberale pentru clienții casnici și IMM-uri, iar pentru marea industrie s-a mers cu varianta PSD.

Liderii partidelor din coaliția de guvernare s-au reunit, miercuri, pentru a stabili modul în care va fi reglementată piața energiei electrice, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *