Poveşti cu voluntari şi supravieţuitori

Little People

Asociaţia “Little People” a lansat o campanie online de promovare a poveştilor frumoase ale micuţilor supereroi internaţi în zece secţii de oncopediatrie din Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş şi Chişinău.

,,De fiecare dată când mă întreabă cineva cum pot să merg la spital şi să stau cu nişte copii bolnavi, le răspund:

Sunt cea mai fericită atunci când mă aflu în preajma lor. Mă încarc cu energie, optimism, mă simt din nou copil, iar ei îmi oferă dragoste şi atenţie. Totul gratis şi nelimitat!.

Cine mai face acest lucru în ziua de azi? Voluntariatul nu este o pierdere de timp, ci o investiţie în tine şi mult mai valoroasă decât cea materială.

Să fiu voluntar pe secţia de onco-hematologie mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieţii. Sunt atâtea lucruri pe care le poţi învăţa de la nişte copii…

Zâmbetul inocent şi sentimentele sincere şi dezinteresate sunt doar câteva exemple. Suntem nişte străini, dar ei ne consideră parte din viaţa şi povestea lor”, spune A.D., voluntar în cadrul Asociaţiei “Little People” Timişoara, care se ocupă de micuţii bolnavi de cancer de la Spitalul „Louis Ţurcanu”.

La începutul anilor ’50, supravieţuiau doar puţini pacienţi oncologici de vârste mici, aproximativ zece la sută.

Astăzi, în cazul anumitor tipuri de cancer şi cu precădere în ţări mai dezvoltate, 80 – 90 la sută dintre copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer devin supravieţuitori pe termen lung.

Povestea în cazul cancerului la copil nu se termină cu ultima cură de tratament.

Odată cu progresele înregistrate în procentaje de supravieţuire, au apărut şi efecte pe termen lung care pot afecta calitatea vieţii pentru pacienţi. Cercetări recente arată faptul că până la două treimi dintre supravieţuitori suferă de efecte pe termen lung cauzate de tratamentul oncologic.

Ei au nevoie de sprijin şi îngrijire continuă, oferit de grupurile de suport psihosocial care activează pe bază de voluntariat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *