Povestea locului din România căutat de toţi BOGAŢII Europei. Se află în BANAT! Acum a ajuns o RUINĂ

Herculane

Drumuri rupte, pline de gropi, praf, indicatoare îndoite şi clădiri cu poveşti impresionante acoperite cu plase de protecţie.

Aşa arată Băile Herculane astăzi, o staţiune aşezată într-un loc magnific, în Munţii Cernei, unde europeni din toate colţurile veneau să vadă minunea băilor termale construite de aristocraţii romani.

Legenda spune că marele Hercule s-a oprit aici pentru a se odihni şi pentru a se spăla în băile romane, cunoscute de-a lungul şi de-a latul imperiului în timpul celor 165 de ani de ocupaţie a Daciei.

În timpul regimului comunist s-au construit numeroase hoteluri precum Roman, Hercule, Afrodita, Minerva sau Diana. La câţiva ani după revoluţie, străzile şi aleile s-au umplut de pensiuni, mai mici sau mai mari, mai albe sau mai colorate. Herculane părea să îşi revină: lumea nu mai venea doar pentru tratamente iar tinerii începeau să petreacă tot mai multe vacanţe acolo. Chiar şi ceva străini, nu foarte mulţi, dar suficienţi pentru a pune pe picioare, câteva luni pe an, economia micii localităţi.

Hotel Decebal

La sfârşitul anilor 2000, însă, lipsa unui plan de reabilitare şi dezinteresul autorităţilor regionale au început să se facă simţite. Dacă în restul ţării se mai făceau ceva progrese, se mai reparau drumuri şi se mai construiau poduri, aici timpul parcă stătea în loc. Doar statuia lui Hercule, emblema unui loc pe care altădată doar cei puţini îşi permiteau să-l vadă, stă neatinsă, parcă, de anii ce trec.

Staţiunea Băile Herculane a intrat într-un program de reabilitare, susţinut de fonduri europene şi de consiliul judeţean. La cum merg lucrările, însă, va mai trece mult timp până la primele rezultate.

Sursa: businessmagazin.ro

Foto> welcome2romania.wordpress.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Povestea locului din România căutat de toţi BOGAŢII Europei. Se află în BANAT! Acum a ajuns o RUINĂ

  1. ,,Statiunea Baile Herculane a intrat intr-un program de reabilitare …sustinut din fonduri europene ” si GUVERNUL ROMANIEI .Consiliul Judetului nu a sustinut pozitiv financiar sau tehnic statiunea .In ultimii ani statiunea renaste , greu dar adevarat. Desi s-a intrat in anul 2009 cu o datorie de aproximativ 90 miliarde lei ( vechi) ,s-au demarat proiecte , unele deja finalizate ( Sistem de gestionarea deseurilor , Gradinita si cresa pentru 160 copii,Reabilitare infrastructura strada Romana, Reabilitare camin Pecinisca,Locuinte pentru tineret 38 apartamente , Locuinte pentru familii evacuate 36 apartamente , Sala sport – teren handbalsi 150 spectatori ,Restaurarea fintinilor publice cu izvoare termale ,Dezvoltarea si modernizarea infrastructuriide turism ( 17 strazi )si Parcul central,Centrala fotovoltaica pentru producerea energiei electrice din conversie , altele in lucru( santier) Reabilitare strada Trandafirilor (4,3km) inclusv 14000 mp trotuar (srada intrare principala in oras) si priecte in faza de licitatie CNI (pod intrare , Cinematograf , vIla Elisabeta , Finalizare pod rutier ) in total 25 proiecte finalizate , sau in lucru , sau blocate prin licitatie sau financiar.Statiunea ,, plinge” de peste zece ani sii in aceste zile autoritatile in drept dabia reactioneaza ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *