Povestea de dragoste a singurului faraon din Bethausen

Într-o gospodărie din comuna timișeană Bethausen, un berbec trecut de un an își trăiește ultimele zile. Joi (24 septembrie) va fi sacrificat pentru Crăciunul Mare al faraonului. Este cel de-al doilea Crăciun din acest an pentru egiptean, dar nu și ultimul, pentru că acesta va împodobi bradul în luna decembrie.

 

Cincinal musulman în fosta localitate șvăbească

De cinci ori pe zi, telefonul mobil al faraonului îl cheamă la rugăciune. Poziția soarelui din această toamnă a stabilit programul de închinare la 5,30; 7,13; 13,30; 17,01; 19,47 și 21,23. Iarna se roagă mai târziu, iar vara mai devreme, chiar și imediat după ce vechile pendule germane bat ora trei.

Născut aproape odată cu venirea la putere a lui Hosni Mubarak (în jurul anului 1980), faraonul locuiește în fosta localitate șvăbească (unde mai trăiește o singură familie pură de etnici germani) de mai bine de cinci ani, după ce a început, la Milano, o poveste de dragoste cu o localnică.
Când îmi va părea rău că am venit la Bethausen va însemna că nu o mai iubesc”, spune Said Gomaa Ali Khalaf Mohamed. Sătenii l-au cunoscut la ultima rugă din deceniul trecut. ”Era sfârșitul lui august. Am fost prezentat la toți. Mi-am făcut prieteni, dar cei străini de loc încă se uită după mine. După vorbă și culoarea feței, sunt considerat țigan”, spune musulmanul.

 

Micuța arăboaică și desenele animate în limba română

Florina Guțu din Bethausen n-a apucat să termine liceul, pentru că în vacanța de vară de dinaintea ultimului an s-a îndrăgostit, la Milano, de un egiptean stabilit în Italia.

Am cunoscut-o pe internet. Verișoara ei a fost cea de-a doua nevastă a fratelui meu. Am invitat-o în Italia. A venit în vacanță la verișoara ei. Când am văzut-o am remarcat că avea ceva de la mama mea – era același aer. Eu fiind orfan de mamă de la 13 ani, am fost foarte atras de ea. Apoi, după primele clipe de intimitate, mi-a răsfățat părul așa cum numai mama o făcea. Deși era vorba inițial să stea doar o lună, a rămas șase. La patru zile după ce s-a întors acasă a venit înapoi la mine. După un an ne-am căsătorit la Milano. După încă un an s-a născut fetița noastră Meryem, care împlinește în curând opt ani. Ne-am căsătorit religios la moschee la mine acasă – în Alexandria -, acolo unde a fost botezată și Meryem. Ina, cum o alint eu pe Florina, e în continuare ortodoxă, dar știe și limba arabă, ca și fetița mea”, spune Said Gomaa.

Bărbatul a învățat limba română uitându-se la desene animate alături de fiica sa.

Continuarea articolului, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de luni, 21 septembrie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.