Potențialul turistic al Timișului este exploatat la… Brașov!

Atunci când venea vorba de promovarea județului Timiș, latura turistică era cam marginalizată, avansându-se ideea că județul nostru nu are un potențial turistic de luat în seamă.

Consilierul județean Nicolae Bitea contrazice aceste prejudecăți, susținând că există suficiente locuri și resurse care ar putea valoriza mult mai bine această zonă.

”Avem în Timiș adevărate puncte de atracție, care pot fi o sursă uriașă de turiști. Nu ne putem plânge de lipsă de potențial, pentru că resursele naturale sunt dintre cele mai diverse: fond cinegetic bogat, potențial piscicol, agroturistic, etnografic și ansambluri mănăstirești, îndesoebi în zona de est a județului. Trebuie însă să existe o ofertă turistică pe măsură, iar aceasta nu trebuie făcută la întâmplare, ci în cadrul unei strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung. Pe de o parte, este nevoie de o infrastructură adecvată, cu minihoteluri, pensiuni, campinguri, unde turiștii să se poată caza. Avem atâtea firme puternice în Timiș, iar angajații merg la traininguri la Brașov sau la Predeal, ceea ce nu este normal! Pe de altă parte, strategia de dezvoltare, în care trebuie să se implice asociațiile de profil, trebuie să aibă în vedere și o ofertă cultural-spirituală pe măsură. Dacă se vor organiza evenimente culturale, expoziții, concerte, chiar și competiții sportive în aceste locuri, sunt convins că vom putea vorbi de Timiș ca de un județ cu o importantă componentă turistică”, a declarat Nicolae Bitea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns