Poștașii cer înlocuitori pe perioada concediilor

voucherele

În Poșta Română există riscul declanșării unui conflict social major, ca urmare a numeroaselor probleme cu care se confruntă angajații. Una dintre cele mai arzătoare vizează neacordarea efectivă a concediilor de odihnă pentru salariații care lucrează în mediul rural.

Totul are la bază faptul că Poșta Română nu poate angaja salariați cu contract de muncă pe o perioadă determinată, pentru a putea înlocui titularii plecați în concediu. Este vorba de locuri de muncă unice, care trebuie să funcționeze zilnic, în programul de lucru stabilit, pentru a asigura continuitatea serviciilor poștale.

În multe localități din mediul rural, Poșta Română asigură serviciul universal cu un singur angajat, în funcția de agent poștal. Acesta are în sector până la 2.000 de locuitori, pe o rază de zeci de kilometri uneori.

Lucian Someșan, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din județul Timiș, spune că, în județul Timiș, în 2015, au rămas 84 de agenți poștali cu concediile nefectuate! Sindicatele cer ca agenților să li se permită angajarea unui membru din familie, pe durata concediilor, când activitatea poștală în mediul rural este practic paralizată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns