Parlamentul restricționează vânzarea de medicamente pe internet

Deputatii au adoptat, miercuri, o propunere legislativa care prevede ca vânzarea pe internet a medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala este permisa numai farmaciilor comunitare si drogheriilor autorizate, prin ordin al ministrului Sanatatii.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.266/2008 privind modul în care functioneaza farmaciile si cum se vând medicamentele stipuleaza ca Ministerul Sanatatii exercita controlul si supravegheaza vânzarea si eliberarea prin intermediul serviciului societatii informationale a medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie medicala.

Conform initiativei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 la 20.000 de lei afisarea emblemei sau firmei farmaciei si drogheriei de catre unitati neautorizate.

De asemenea, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 30.000 la 50.000 de lei si închiderea farmaciei functionarea unitatii fara autorizatie emisa de Ministerul Sanatatii si detinerea sau eliberarea în drogherii a unor medicamente ale caror detinere si eliberare sunt interzise.

Propunerea legislativa a fost respinsa de Senat anul trecut. Camera Deputatilor a adoptat propunerea legislativa în calitate de for decizional cu 240 de voturi ”pentru” si o abtinere.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns