Porți deschise la urgenţe pe timpul sărbătorilor. Ce le recomandă timişorenilor medicul Mihai Grecu

Cadrele medicale din serviciile de urgență ale spitalelor timișene vor fi ”la posturi” pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de iarnă.

”La noi se lucrează continuu, tot timpul anului, în ture de 12 ore. În zilele de sărbătoare, când majoritatea structurilor din sănătate își reduc motoarele, la unitățile de urgență suntem cu efectivul complet. În această perioadă, nici un angajat nu este în concediu, pentru că la serviciul nostru este singura poartă deschisă”, a precizat Mihai Grecu, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit acestuia, perioada Crăciunului se remarcă, din punct de vedere medical, prin probleme de sănătate apărute ca urmare a exceselor alimentare, în timp ce, de Revelion, primează cele cauzate de consumul peste măsură de alcool.

”Le recomand timișenilor să fie cumpătați în toate. Este păcat ca Sărbătorile să fie stricate de abuzuri. Fiecare persoană își cunoaște toleranța digestivă astfel că e bine să evite ceea ce îi dăunează. Pentru crizele de <<fiere>> nu sunt recomandate mâncărurile grase, ciocolata și cremele. De asemenea, precizez că un consum exagerat de alcool și conducerea sub influența băuturilor care îl conțin duce la conflicte și accidente rutiere.

Atenționez în mod special bolnavii cronici să își respecte tratamentul și regimul alimentar. De Crăciun, patologia frecventă cuprinde colicile biliare, pancreatitele și sindroamele dispeptice ulceroase. Pentru Revelion, ne așteptăm să avem, ca în fiecare an, o pondere mai mare a cazurilor de etilism, traume și arsuri din cauza petardelor”, a declarat Mihai Grecu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns