Popa’s, în două capitale balcanice

Propus să devină „ambasador cultural al Municipiului Timişoara”, caricaturistul timişorean Ştefan Popa Popa’s și-a onorat – pentru a câta oară – un astfel de titlu pentru România.

Astfel, sub egida președinției române a Consiliului Uniunii Europene, a participat la două acțiuni de promovare organizate de ambasadele țării noastre. Prima dintre ele s-a desfășurat la Skopje (Macedonia de Nord), iar a doua la Tirana (Albania).

CITEȘTE ȘI: Recul major pe piaţa imobiliară din Timiş

În ambele capitale balcanice, artistul a prezentat, în cadrul unor expoziții, faimoasele sale desene cu mari personalități politice ale lumii și a făcut demonstrații ale inegalabilului său talent.

În capitala macedoneană, manifestarea a avut loc în foaierul Filarmonicii Naționale, unde, după vernisaj, a concertat Cvartetul Regal al României.

La Tirana, expoziția a fost găzduită de Muzeul Național de Istorie. La aceste două evenimente au participat oameni politici și personalități culturale, diplomați acreditați în cele două țări.

CITEȘTE ȘI: Vouchere de vacanţă 2019, veste rea. Ce bonusuri sunt anulate

De remarcat interesul publicului, care a făcut coadă la propriu, pentru a primi în dar un portret executat pe loc de cel mai rapid caricaturist al lumii. Redăm mai jos câteva opinii exprimate cu ocazia vernisajelor.

Astfel, viceprim-ministrul macedonean Koco Angjusev a declarat: „Sunt bucuros să mă aflu la acest eveniment unde este prezent maestrul Ștefan Popa Popa’s.

Este o mare plăcere pentru noi că un artist atât de cunoscut în întreaga lume pentru acest gen de artă – caricatura – ne vizitează țara.

Recunosc că am fost surprins de desenul special pe care l-am primit de la maestru și-i sunt recunoscător”.

La rândul său, Valter Ibrahimi, consilier diplomatic prezidențial, a afirmat: „Sunt impresionat de artistul Popa’s, venit din România, care a făcut o demonstrație a talentului său aici, în Tirana.

A făcut acest lucru într-un timp foarte scurt și cu mare bucurie, în această perioadă când România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Vreau să-i mulțumesc pentru acest dar pe care l-a făcut țării noastre”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns