Pompierii timişeni, din nou la datorie. Au evacuat oameni din calea unei viituri

pompieri inundatii 1

Peste 90 de lucrători ai ISU Timiș au fost mobilizați, marţi, pentru a interveni în zonele în care ploaia a făcut prăpăd, și alte zeci, aflați în afara orelor de program, au fost prealarmați pentru a putea interveni în cazul în care va fi nevoie de ei.

Pompierii au acționat atât în Timișoara, cât și în județ (la Sânnicolau Mare, Buziaș și Dumbrăvița). S-a acționat cu 18 motopompe și 14 electropompe pentru degajarea apei de pe străzi și din subsoluri.

În satul Șipet, unde apa a ajuns la un metru înălțime, pompierii au folosit bărcile pentru deplasare. S-a intervenit în aproape 30 de gospodării, două persoane fiind evacuate din calea viiturii.

ISU Timis

 

În Timișoara, cele mai mari probleme le-au ridicat inundațiile din zona de nord (pasajul Popa Șapcă, pasajul Jiul, Calea Lipovei, Gheorghe Lazăr), dar și cele din zona centrală (Piața ”700”, Inspectoratul școlar).

De asemenea, trei unități spitalicești din oraș -Spitalul de copii, Spitalul CFR și Spitalul municipal au solicitat sprijinul lucrătorilor de la ISU Timiș, pentru evacuarea apei din subsoluri.

Pompierii au intervenit pe tot parcursul zilei și ca urmare a apelurilor telefonice venite din partea locuitorilor din Timișoara pentru a-i ajuta să-și scoată apa din gospodării.

În tot acest răstimp, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, șocat probabil de potopul abătut asupra orașului pe care-l păstorește, și-a găsit alte preocupări, cum ar fi să scrie pe Facebook despre datoriile echipei de fotbal ACS Poli Timişoara…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns