Pompierii timişeni, în alertă maximă! Ce se întâmplă chiar acum

Pompierii timișeni sunt alertă maximă! Chiar în această perioadă desfăşoară acțiuni de îndrumare și control pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor. În vizor sunt locurile unde va exista un aflux mare de persoane (hoteluri, pensiuni, cabane montane), restaurante unde se vor desfășura mese festive, lăcașuri de cult, tabere de copii, dar și supermarketuri sau mall-uri.

Totodată, în această perioadă se vor desfășura și controale inopinate la obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, unde există posibilitatea să se depășească numărul de persoane permis în încăperi (cluburi, baruri, discoteci, restaurante și spații comerciale în care se poate înregistra afluență mare de persoane).

În această minivacanță, zilnic vor fi la datorie 130 de pompieri, asigurându-se totodată și o rezervă importantă de salvatori.

De asemenea, pe pagina de Twitter a ISU Timiș sunt postate avertizările meteo, ori de câte ori acestea sunt emise. Timișenii pot apela și la aplicația DSU pentru a fi la curent cu evenimentele care apar.

”Populația să fie responsabilă pe timpul avertizărilor meteo și să acționeze în consecință”, spune Lucian Mihoc, inspector-șef ISU Timiș.

Totodată, la nivelul Comitetului județean pentru situații de urgență s-a pus în aplicare procedura privind prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost și a celor aflate în spații neîncălzite, pompierii verificând aceste zone pentru a lua măsurile care se impun.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns