Polonia face acuzații grave la adresa Comisiei Europene: scopul real al Bruxelles-ului este schimbarea guvernului ungar

Polonia face acuzații grave la adresa Comisiei Europene: scopul real al Bruxelles-ului este schimbarea guvernului ungar

Polonia face acuzații grave la adresa Comisiei Europene: scopul real al Bruxelles-ului este schimbarea guvernului ungar

Comisia Europeană foloseşte argumente artificiale pentru a justifica aplicarea condiţionalităţii statului de drept împotriva Ungariei, iar scopul real al Bruxelles-ului este schimbarea guvernului ungar, a spus Piotr Wawrzyk (foto), ministrul adjunct de externe polonez, potrivit MTI.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția de presă PAP, ca reacție la propunerea Comisiei Europene de a suspenda o parte din fondurile de coeziune pentru Ungaria, din cauza îngrijorărilor legate de proasta gestionare a fondurilor UE.

Întrebat dacă consideră că aceste îngrijorări sunt justificate, Wawrzyk a spus că motivele care stau la baza propunerii „cu siguranţă nu sunt motivele descrise de CE”, deoarece organismul de la Bruxelles nu iniţiază proceduri similare împotriva altor state membre. „Vedem deci că avem de-a face cu un fel de argumente artificiale”, a spus oficialul polonez.

„La fel ca în cazul acţiunii împotriva Poloniei, scopul lor este de a înlocui guvernul ungar”, a mai spus Wawrzyk, susținând că Comisiei „nu-i plac anumite guverne pentru că nu împărtăşesc opiniile aşa-numitului curent european majoritar”.

CITEȘTE ȘI: Anchetele de circulație, amânate cu o săptămână. Vom fi trași pe dreapta și întrebați despre locul plecării, destinație și scopul călătoriei

CE „foloseşte diverse trucuri juridice” în încercarea de a înlocui aceste guverne, a mai susținut Wawrzyk, adăugând că „această procedură până acum, practic, nu a dat rezultate”.

Întrebat dacă Ungaria va pierde într-adevăr fonduri europene, oficialul polonez a spus că CE va încerca cu siguranţă să dea un exemplu de descurajare pentru guvernele care nu îi urmează politica.

Dar Polonia „cu siguranţă nu poate susţine astfel de soluţii”, a subliniat Wawrzyk. Şi premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a spus că Polonia se va opune cu fermitate ca instituţiile europene să blocheze fonduri UE pentru Ungaria, conform digi24.ro.

Foto: Facebook/ Piotr Wawrzyk


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *