Poliţistul ucis în misiune în Timiş a tras peste 36 de focuri de armă, cu un pistol vechi de 45 de ani

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, luni, că acţiunea în urma căreia un poliţist de 43 de ani din Timiş a fost ucis de către un bărbat urmărit internaţional pentru tâlhărie a fost organizată defectuos de către Inspectoratul Judeţean Timiş, care avea informaţii şi trebuia să intervină.

„Poliţistul care a fost ucis putea să dispună de o vestă anti-glonţ, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutăm de organizarea acţiunii. Acţiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce şi cum la momentul oportun. Astăzi ne concentrăm să-l prindem pe criminal. După care venim şi facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Poliţiştii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat şi a dispărut într-o lizieră.

Poliţistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă. Erau doi, unul a luat-o într-o direcţie, celălalt în altă direcţie. Poliţistul a acţionat corect”, a declarat, luni, Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit Mediafax.

Întrebat ce înseamnă mai exact că acţiunea a fost organizată defectuos, şeful Poliţiei Pomâne a replicat: „Discutăm de organizarea întregii acţiuni de către cei de la Inspectoratul Judeţean, care aveau informaţii, trebuiau să intervină şi care trebuiau să organizeze în mod corespunzător această acţiune. O să vă dau detalii. Acum ne concentrăm strict pe prinderea criminalului”.

Ioan Buda a spus că sute de poliţişti îl caută acum pe ucigaş.

„Avem efective, aproape 300-400 de oameni în zonă, toate structurile ministerului, 250 de poliţişti, echipamente performante, scotocim toată zona, avem câteva piste, încercăm să ducem la audieri tot antuajul al acestui infractor deosebit de periculos. Trebuie să reţinem că poate fi înarmat, trebuie să acţionăm gradual, vor acţiona primii cei de la SIAS, apoi poliţiştii”, a declarat, luni, Ioan Buda.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a precizat că, la momentul intervenţiei, poliţiştii nu ştiau că suspectul este înarmat, menţionând că agenţii care au acţionat aveau echipament de protecţie.

„O să discutăm după, ca procedură, de ce au fost trimişi doar patru poliţişti, poliţişti de la urmăriri, este un compartiment, au fost bine echipaţi, au fost prezenţi în zonă, probabil că trebuiau să fie şi alte măsuri de supraveghere a zonei respective…O să vi le precizez pe toate. Există armament performant în dotarea Poliţiei şi există şi acele pistoale vechi de care discutăm astăzi. Ei, dotarea poliţiştilor cu armament şi cu veste va fi făcută tot aşa gradual, începând de la cei care sunt în structurile operative de intervenţii şi până la toţi. Au fost dotaţi cu aceste echipamente cei care au acţionat, binenţeles că cei care au asigurat zona trebuiau să fie asiguraţi şi ei. Poliţiştii de la ordine publică au în dotare şi ei aceste veste, trebuie să înţelegem că există astăzi un contract pentru achiziţionarea a peste 35.000 de veste, s-au achiziţionat anul trecut în jur de 3.500, achiziţia continuă. Nu discutăm doar de veste, ci şi de alte echipamente”, a completat Ioan Buda.

Cristian Amariei, poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Până la ora transmiterii ştirii, bărbatul nu a fost prins.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul a reuşit însă să fugă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Poliţistul ucis în misiune în Timiş a tras peste 36 de focuri de armă, cu un pistol vechi de 45 de ani

  1. LIPSA TOTALA DE PROFESIONALISM DIN PARTEA TUTUROR CONDUCATORILOR POLITIEI STAU IN BIROURI SI BIRTURI DE ACOLO FAC MESERIE VALAL DE EI CU ASEMENEA PROFESIONISTI PUTEM MURI IMPACATI CA EI NU FAC NIMIC DUPA CE SE INTIMPLA CEVA APAR SI EI CU EXPLICATII DOCTE SI FANTEZISTE APOI LA LOC COMANDA LA CIRCIUMA ADUNAREA

  2. de curiozitate ,comparati un pistol din dotarea jandarmeriei cu cel din dotarea politiei nationale ,daca vreti sa stiti adevarul

  3. De ce MAI a dat întâietate dotării jandarmeriei și a cheltuit sume astronomice, iar politia se dotează gradual circulind cu masini care probabil, pe bune n-ar lua inspecția tehnica

  4. Halucinante sunt declaratiile rahatilor care conduc politia si care nu mai au niciun gram de rusine!

    Dupa ce un politist a murit impuscat de un infractor gargamel asta vine si ne spune ca totul a fost la superlativ!! inclusiv DOTARILe de exceptie, fara pistol si vesta !

    Cum sa tragi 36 focuri fara niciun rezultat??

    Da vina pe organizarea local, pai eu vad ca cu marea organizare centrala, cu sute de urmaritori, elicoptere, drone, samd dupa 30 de ore criminalul inca isi bate joc de politia romana!!

Lasă un răspuns