Poliţiştii timişoreni, cu ochii pe biciclişti! Unii sunt spaima şoselelor

politie biciclisti

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au organizat o acțiune tip “Blitz”, în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor 5 secții urbane din Timișoara și polițiști din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, „în vederea reducerii victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul indisciplinei conducătorilor de biciclete și în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică”.

Polițiștii au controlat 92 de autovehicule și au legitimat 131 de persoane, dintre acestea 50 fiind bicicliști. Au fost efectuate 18 testări cu aparatul etilotest.

Potrivit IPJ Timiş, „în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.690 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 43 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor.

Sancțiunile bicicliștilor au fost aplicate pentru traversarea străzii prin loc nepermis, nedotarea bicicletelor și lipsa documentelor asupra conducătorilor de biciclete.

CITEŞTE ŞI: Cozi mari la ieşirea din ţară spre Ungaria. Poliţia de Frontieră recomandă folosirea celor 12 puncte de trecere

Au fost reținute 5 permise de conducere (1 pentru neacordarea priorității pietonilor, 1 pentru nerespectarea culorii semaforului, 1 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 2 pentru alte abateri) și retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de activități pentru responsabilizarea tuturor participanților la trafic”.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *