Poliţiştii timişeni, pregătiţi să protesteze la Bucureşti

protest politisti

Ziua Poliţiei Române va fi marcată într-un mod cu totul special, în acest an. Circa 10.000 de cadre din MI sunt aşteptate la Bucureşti, în 25 martie, pentru a-şi cere drepturile salariale.

Din Timiş se vor deplasa, cu avionul, însoţiţi de Doinel Malcoci, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Timiş, circa zece oameni ai legii.

„Reactualizarea salariului brut – pe baza căruia se calculează sporurile – este problema spinoasă. E trist ca după 12 ani de muncă sindicală să constat că acţiunile noastre sunt în zadar. Nu mi se pare normal.

În ţara aceasta există mulţi milionari, asta înseamnă că România este prosperă, lucru care am vrea să se reflecte şi asupra noastră”, spune Doinel Malcoci.

Reprezentanţii sindicatelor din poliţie s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu trei miniştri, pentru a negocia majorările ce vor fi aplicate prin noua Lege a salarizării. „Ministrul muncii şi justiţiei sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul afacerilor interne, Carmen-Daniela Dan, şi ministrul consultării publice şi dialogului social, Gabriel Petrea, au participat, la sediul MMJS, la consultări cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI), dar şi ale personalului contractual din cadrul MApN, pe tema proiectului Legii salarizării unitare.

Reprezentanţii sindicatelor şi cei ai ministerelor au căzut de acord, în ansamblu, asupra acestui proiect. (…)

Sindicatele au ridicat, în cadrul acestei întâlniri, şi alte probleme care ţin de veniturile din prezent ale personalului MAI, convenindu-se ca ministerele cu atribuţii în acest domeniu să poarte, în continuare, discuţii cu reprezentanţii salariaţilor, în vederea identificării unor soluţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

În fapt, agenţii de poliţie primesc, la ora actuală, sporuri conform salariului minim brut din anul 2009, când acesta era de 600 de lei pe lună.

Sindicaliştii vor ca indemnizaţiile poliţiştilor să se calculeze la nivelul salariului minim brut din 2017 sau măcar al aceluia din 2016, însă spun că reprezentanţii Executivului refuză acest lucru. De asemenea, ei atrag atenţia că sunt multe persoane, din alte domenii de activitate, care au venituri mai mari decât un poliţist, cu toate că munca acestuia din urmă este mult mai solicitantă.

Constantin Matache, reprezentant al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, declara, după întâlnirea cu miniştri, că o femeie de serviciu de la Ministerul Sănătăţii câştigă 3.500 de lei, în timp ce un agent de poliţie, doar 2.500 de lei pe lună…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.