Peste 1.000 de doze de vaccin tetravalent au ajuns în Timiş

Primele doze de vaccin tetravalent au sosit în farmacia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș și sunt distribuite medicilor de familie care se ocupă direct de imunizarea celor mici.

”Acest vaccin se administrează copiiilor care au împlinit vârsta de șase ani. Pentru județul nostru a fost stabilit un necesar estimativ de 8.000 de doze pentru întreg anul 2017.

În prima tranșă de vaccin am primit 1.050 de doze. Cantitatea va fi distribuită medicilor de familie din Timiș.

În teritoriu, la medicii de familie mai existau din stocul vechi circa 500 de doze”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

Potrivit medicilor, imunizarea se face doar copiilor care îndeplinesc criteriile în ceea ce privește starea de sănătate.

Fiecare copil cu vârsta de șase ani va fi vaccinat în luna în care s-a născut. Vaccinul tetravalent conferă rezistență organismului împotriva unor boli grave precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă și poliomielita.

Difteria este o boală infecțioasă ce duce la inflamații severe ale nasului, gâtului și traheei. Netratată, poate duce la deces. Complicațiile acesteia includ paralizie și insuficiență cardiacă.

Tetanosul este o boală care afectează sistemul neurologic. Netratată în timp util, poate conduce la deces sau amputații ale zonelor infectate.

Tusea convulsivă mai este cunoscută și sub denumirea populară de tuse măgărească și reprezintă una dintre cele mai grave forme de tuse care poate apărea la copii.

Netratată, duce la afecțiuni pulmonare grave și chiar la deces. Afectează în principal copiii cu vârste mici. Poliomielita este o maladie virală care, netratată, duce la invaliditate ireversibilă și chiar la deces.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns