Poliţiştii şi pompierii, în mijlocul elevilor (GALERIE FOTO)

elevi frontiera

Zeci de elevi trec, în această săptămână, pragul inspectoratelor din Timişoara. La Poliţie de Frontieră, elevi de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au aflat cum este păzită graniţa României, cum se iau amprente sau cum pot fi descoperite diferite dovezi cu ajutorul aparaturii speciale. Ei au făcut cunoştinţă şi cu cei mai îndrăgiţi „poliţişti de frontieră”, câinii special antrenaţi.

Cadrele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş le dezvăluie elevilor cum se lucrează la investigaţii criminale, arătându-le totodată riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile de circulaţie. Poliţiştii prezintă statistici referitoare la delincvenţa juvenilă în Timiş, urmând să le arate elevilor cât de palpitant este să lucreze de partea bună a baricadei. În prima zi din cadrul programului „Săptămâna altfel”, cadrele Serviciului de investigaţii criminale au vizitat Şcoala Gimnazială nr. 16.

Şi pompierii din Sânnicolau Mare au fost vizitați de mai mulţi elevi din oraş. ”Când sunt mici, mulți își doresc să devină pompieri, fiind fascinați de uniformele și echipamentele speciale ale acestora. În realitate, puțini dintre ei cunosc calitățile pe care trebuie să le aibă un om pentru a deveni pompier și riscurile la care acesta este expus… Pompierii sunt persoane pe care te poți baza atunci când au loc calamități naturale sau accidente, provocate involuntar sau cu intenție de către semenii noștri. Printre calitățile lor predomină curajul și inteligența. Curajul îi ajută să înfrunte flăcările unui incendiu sau apele învolburate ale unei inundații, iar inteligența îi determină să gândească strategic și eficient”, i-a carcteriat un elev pe salavtorii din Sânnicolau Mare.

De asemenea, mai multe clase de elevi au vizitat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş, cei mici fiind încântaţi de demonstraţiile la care au asistat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *