Polițiștii locali, la catedră. Au predat elevilor lecții anti-bullying

Polițiștii locali, la catedră. Au predat elevilor lecții anti-bullying

Polițiștii locali, la catedră. Au predat elevilor lecții anti-bullying.

În săptămâna premergătoare vacanței de Paște a elevilor, polițiștii locali au continuat  activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, în ultima săptămână, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul Jean Louis Calderon și de la Școala Rudolf Walther,  ce este bullying și delicvență juvenilă, fiind prezentate situații cu care aceștia se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial, această categorie de vârstă fiind cea mai expusă la astfel de fenomene.

CITEȘTE ȘI:Accident grav la Teregova. Au fost implicate 23 de persoane, din două microbuze și un autoturism  

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat copiilor ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii.

Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută.

Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara.

Programul de informare urmează să fie extins și la nivelul asociațiilor de părinți.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns