Polițiștii locali, din nou pe segway-uri

Odată cu încălzirea vremii, polițiștii locali și-au reluat astazi patrularea cu segway-urile din dotare, aceste mijloace alături de motoscutere și șalupa Biroului de Patrulare Navală, aducând un plus în mobilitatea efectivului.

CITEȘTE ȘI: Schimbări oficiale privind tichetele de masă şi voucherele de vacanță. Decizia a apărut în Monitorul Oficial

Aceștia au ca sarcină depistarea conducătorilor auto care parchează pe pistele pentru bicicliști. Potrivit reprezentanților instituției, în anul trecut au fost incriminați de această încălcare 1.214 șoferi care, ca urmare, au primit sancțiuni contravenționale.

CITEȘTE ȘI: O fetiţă de 10 ani a murit de emoţie, coborând prima oară în viaţă pe un tobogan acvatic de 82 de metri

Conform OUG 195/2002 sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 lei și două sau trei puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Atenție, traversează anaconda!

Totodată, autoritățile fac apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența Poliției Locale, să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.