Polițiștii anunță controale în trafic

politie trafic

Poliţiştii rutieri au acţionat în aceste zile, pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare. Printre evenimentele deosebite se numără și depistarea a trei șoferi băuți, cărora le-au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, polițiștii Orașului Făget au oprit sâmbătă seara, pentru control, pe raza comunei Mănăștiur, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, la care în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, polițiștii Orașului Ciacova au oprit pentru control în satul Cebza un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, care, în urma testării, avea o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, ieri la orele prânzului, polițiștii Secției 4 Peciu Nou au oprit pentru control pe D.J. 591, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, care avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În această săptămână, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *