Polițiști printre elevi, în mai multe școli timișorene

pol info

Printre activitățile de informare și consiliere ale elevilor, se înscriu și cele pe linie de siguranță. Recent, polițiștii locali din Timișoara au fost prezenți la o ședință cu părinții elevilor de la Școala Generală nr. 1, de pe strada Comănești, aceasta fiind una dintre unitățile de învățământ pe care instituția le are repartizate pentru supraveghere.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, noutatea acestor întâlniri constă în faptul că, pe lângă lecțiile de prevenire susținute cu copiii, este ascultat și punctul de vedere al părinților, respectiv, problemele pe care ei le observă în momentul în care își duc sau își preiau copiii de la școală.

Cea mai importantă problemă ridicată de părinții de la Școala nr. 1 este cea a siguranței rutiere, reiterându-se necesitatea unei educații pe această linie atât în rândul copiilor cât și în rândul conducătorilor auto.

Polițiștii locali au în supraveghere, atât prin susținerea de lecții de prevenire cât și prin prezența la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor, nouă unități de învățământ, din 12 locații, acestea fiind stabilite în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș.

Este vorba despre Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – Str. Gh. Lazăr nr. 2, Școala Generală Nikolaus Lenau – Str. Ghe.Lazăr nr. 20, Școala Generală Nikolaus Lenau – Piața Unirii nr.7 și Str.Iosif Nemoianu nr.5, Școala Generală nr. 4 – Str. J. Verne nr. 34, Școala Generală Rudolf Walther, Liceul Jean Louis Calderon – Str.Pestalozzi, Școala Generală nr. 1 – Str. Comănesti nr.3, Liceul Shakespeare – Școala Generală – Str. Moise Nicoara nr.17, Grupul Școlar Dimitrie Leonida, Scoala Generală nr. 11 – Str. Tacit nr.23 si Scoala Generala nr.11 – Str. Razboieni nr.2.

Polițiștii locali le explică de fiecare dată elevilor cum să se ferească de tentațiile consumului de substanțe interzise, dar și cum să evite să se transforme în victime ale furturilor, tâlhăriilor, loviri și alte violențe, fiind dezbătute și alte probleme legate de protecția mediului și păstrarea curățeniei, circulație rutieră etc., în funcție de necesitățile semnalate de cadrele didactice și de vârsta elevilor.

Pe lângă aceste întâlniri cu elevii, polițiștii locali vor mai fi prezenți și la ședințele cu părinții, în funcție de solicitări și eventualele probleme apărute.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns