Poliţist să fii, noroc să ai!

politisti

În ultima vreme, am asistat la o blamare generală a câtorva categorii profesionale din România, atât de tare apăsându-se pedala încât s-ar crede că unele meserii chiar trebuie desfiinţate. Acum, sunt luaţi în vizor mai toţi poliţiştii, după isprava colegului lor pedofil.

Aproape fiecare cetăţean şi-a amintit brusc că are ceva de împărţit cu oamenii legii şi îşi varsă năduful în toate felurile, cu scopul de a se lua măsuri cât mai aspre. Pentru ca acuzaţiile să fie cât mai justificate, concluzia trebuie obligatoriu să fie aceea că „oamenii s-au săturat”. Nu are prea mare importanţă de ce s-au săturat sau ce ar trebui să facem, dar e musai să încheiem cu această expresie.

La fel au stat lucrurile şi în privinţa breselei medicilor, imediat după ce au fost prezentate „manevrele” celebrului urolog de la Cluj. „Oamenii s-au săturat” a fost expresia repetată întruna, cum la fel am auzit şi atunci când era descoperit vreun funcţionar public corupt sau vreun profesor chiulangiu. „Ne-am săturat” şi trebuie să se facă ceva, ca să se dea un exemplu.

Şi ce se face concret, după această saturaţie a oamenilor care nu mai rezistă în faţa atâtor abuzuri? Păi, hai să vedem… Atât de tare sunt urâţi poliţiştii din România, că la examenul pentru şcoala de agenţi de la Câmpina s-au prezentat şase concurenţi pe un loc, de parcă se intra în magistratură. Au crescut chiar şi chiriile în micul orăşel prahovean, după interesul uriaş al tinerilor din România de a deveni poliţişti, această meserie de care „oamenii s-au săturat”.

La fel se întâmplă şi în medicină, une facultăţile nu mai fac faţă numărului mare de tineri „sătui” de neregulile din sistem dar care vor să fie părtaşi la ele şi tot la fel stau lucrurile în învăţământ sau în administraţia publică. Cu toţii ne-am săturat de anomalii şi abuzuri, dar ne place la nebunie să fim acolo, la „butoane”.

Sunt exemplele cele mai clare ale ipocriziei pe care o afişăm ori de câte ori ni se iveşte ocazia de a ne dezbina. Concurenţa de la Câmpina este mai mult decât o cifră, pentru că ea ilustrează un fenomen social care nu ne face nici o onoare: ne-am săturat de poliţişti, dar vrem să fim ca ei. Important e să ajungem în sistem, pe urmă pot să se „mai sature” şi alţiii…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Poliţist să fii, noroc să ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *