Poliția Locală Timișoara explică de ce l-a sancționat pe tânărul care transporta un sac de peturi în tramvai

Poliția Locală Timișoara explică de ce l-a sancționat pe tânărul care transporta un sac de peturi în tramvai

Poliția Locală Timișoara explică de ce l-a sancționat pe tânărul care transporta un sac de peturi în tramvai.

La sfârșitul săptămânii trecute, una dintre acțiunile polițiștilor locali desfășurate în mijloacele de transport în comun din Timișoara a iscat valuri de indignare în rândul cetățenilor.

Polițiștii locali au amendat un tânăr care călătorea cu tramvaiul 2, întrucât acesta transporta un sac de peturi.

După ce știrea a apărut în mediul online, oamenii au criticat sancționarea tânărului, considerând-o exces de zel.

Indignarea cetățenilor avea în vedere situația la modul general al unui tânăr fără posibilități materiale, care, în lipsa unei mașini personale, vrea să câștige un ban cinstit din returnarea peturilor reciclabile.

La solicitarea ziarului ”Renașterea bănățeană”, Poliția Locală Timișoara a explicat faptul că sancțiunea a fost dată conform HCL nr.  371/2007, articolul 32, litera a, în care este stipulat că transportul unor bagaje voluminoase care stânjenesc călătorii este considerat contravenție.

Totuși, am spune noi, sintagma ”bagaje voluminoase” nu este definită în hotărârea de consiliu local, lăsând loc de interpretare.

Astfel, s-ar putea presupune în mod exhaustiv că și rucsacurile sau ghiozdanele elevilor care circulă cu mijloacele de transport în comun și care stânjenesc călătorii, mai ales atunci când e aglomerat, ar putea constitui contravenție.

Sau valiza unei persoane care dorește să meargă la gară.

Reprezentanții poliției locale spun însă că tânărul a fost reclamat de ceilalți călători din tramvai, care au sesizat oamenii legii cu privire la ”mirosul emanat de sacul cu doze și peturi provenind de la băuturi alcoolice, sac din care se scurgeau resturi de lichide din ambalajele strânse”.

În plus, potrivit Poliției Locale Timișoara, tânărul care a fost amendat cu 200 de lei nu avea bilet de călătorie, faptă care, de asemenea, constituie contravenție, aflându-se sub același regim sancționator.

Tânărul sancționat este în vârstă de 22 de ani, având domiciliul în localitatea Carei, județul Satu Mare.

”Persoana în cauză nu a avut nimic de obiectat la momentul sancționării și nici nu a dat explicații” privind scopul sau motivul transportării sacului de peturi, a precizat poliția locală.

”Rolul polițiștilor locali este acela de a lua măsuri în astfel de situații, de a aplica actele normative în vigoare și de a ține cont de disconfortul produs majorității”, a transmis conducerea Poliției Locale Timișoara.

CITEȘTE ȘI: O nouă cantină școlară închisă temporar de OPC Timiș. Ce au găsit inspectorii (foto)

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Poliția Locală Timișoara explică de ce l-a sancționat pe tânărul care transporta un sac de peturi în tramvai

  1. ACESTA este regimul diktatorial impus timișorenilor de cuplul de globaliști samuel fritz – ruben lațcău. Sper să vină curând ziua în care nu numai să dipară din Primărie, dar să fie și anchetați pentru ceea ce-au făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *