Poliția locală a dat zeci de amenzi, la Timişoara, pe linie de mediu, șantiere și publicitate stradală ilegală

Poliția locală a dat zeci de amenzi, la Timişoara, pe linie de mediu, șantiere și publicitate stradală ilegală

Poliția locală a dat zeci de amenzi, la Timişoara, pe linie de mediu, șantiere și publicitate stradală ilegală

Efective mărite de polițiști locali din cadrul Serviciilor Ordine Publică, Protecția Mediului, Disciplina în Construcții, Biroul Transport Urban și Compartiment Intervenție Rapidă, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au acționat, vineri, 13 octombrie 2023, pe strada Pop de Băsești, la fosta fabrică de țigarete, unde au existat mai multe sesizări referitoare la prezența migranților în zonă, care fac gălăgie și mizerie.

Sancțiuni pentru deșeuri, în valoare de aproape 100 de mii de lei

La fața locului nu au fost depistate persoane suspecte, în schimb s-a constatat faptul că în interior erau deșeuri, iar clădirea este neîngrijită. Din verificările efectuate de polițiștii locali, imobilul aparține unei societăți din București, New Century Development SRL, și face parte din categoria monumentelor istorice clasa A. În acest sens, s-a aplicat sancțiune de 2500 lei pe linie de mediu pentru mizeria constatată, urmând a fi aplicată și sancțiune pe linie de construcții, conform Legii 422/2001, pentru neîngrijirea clădirii. Zona rămâne în atenția polițiștilor locali.

De altfel, polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 95.700 lei pe linie de mediu, în ultima săptămână.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 06.10.2023 – 12.10.2023, verificări în cazul a 52 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice. Au fost aplicate, în total, un număr de 31 de sancțiuni în valoare de 95.700 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 75 de asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei. Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 23 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 80 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

La capitolul șantiere, au fost verificate 38 de locații, fiind aplicate în total 9 sancțiuni în valoare de 20.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor. Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află strada Liviu Tempea, zona Metro II, Piața Tineretului.

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 20 de locații, fiind aplicate 3 sancțiuni, conform L62/2018, cu avertisment, dar și 4 sancțiuni în valoare de 7000 lei, conform HCL 371/2007 pentru necosirea ierbii.

În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate 7 persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 6.700 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în zone precum Ion Creangă, Arieș, Aurel Pop. Trei persoane au fost sancționate cu 2000 lei pentru neîncheierea contractelor de salubrizare.

Tot în această săptămână a fost aplicată o sancțiune de 2500 a fost aplicată concesionarului Cimitirului din Calea Buziașului pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor. O societate comercială care a abandonat o cantitate mare de deșeuri pe strada Herman Sporer a fost sancționată cu 50.000 de lei conform OUG 92/2001.

150 de controale pe linia șantierelor și a publicității ilegale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au acționat, în perioada 06.10.2023 – 12.10.2023, pentru verificarea și luarea de măsuri în cazul a 48 de sesizări scrise și telefonice, precum și autosesizări ale polițiștilor locali referitoare la lucrări executate fără autorizare de construire, ocuparea domeniului public cu schele și materiale fără aprobare și fără plata taxei zilnice, împrejmuirea ilegală a domeniului public, sisteme de publicitate amplasate sau utilizate fără respectarea prevederilor legale, nerespectarea regulamentelor în vigoare la organizările de șantier, nerespectarea termenelor și măsurilor stabilite prin procesele verbale de sancționare, referitoare la intrarea în legalitate sau desființare a unor lucrări de construcții ilegale. Au fost efectuate 151 de controale pe linia șantierelor, publicității ilegale, lucrărilor realizate fără autorizație.

Poliția locală a dat zeci de amenzi, la Timişoara, pe linie de mediu, șantiere și publicitate stradală ilegală

Totalul sancțiunilor aplicate în urma verificărilor a fost de 44 de sancțiuni în valoare de 106.500 lei, din care 23 procese verbal de sancționare conform Legii 50/1991 pentru lucrări neautorizate, 7 procese verbale sancționare conform Legii 422/2001 în valoare de 5000 lei pentru lucrări executate fără autoziție în zone de monumente sau zone protecție, 9 sancțiuni conform Legii 185/2013, cu amenzi în valoare de 90.000 lei pentru publicitate neautorizată și 5 sancțiuni conform HCL 371/2007 și HCL 320/2022, cu amenzi în valoare de 11.500 lei, pentru depozitarea de materiale fără taxe, lipsă rampă șantiere, ocuparea domeniului public.

Echipe mixte de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal acționează în continuare pe raza municipiului Timișoara, în vederea identificării șantierelor care nu respectă obligațiile legale, precum neamenjarea căilor de acces din organizările de șantier, neamenajarea rampelor de spălare la ieșirea din șantier, murdărirea căilor publice, neîmprejmuirea cu panouri de protecție a zonelor în care se efectuează lucrări, ocuparea domeniului domeniului public și amplasarea de construcții improvizate etc, dar și pentru identificarea persoanelor juridice care nu respectă legislația în domeniul publicității.

CITEŞTE ŞI: Captură uriaşă! Kaya si Tano au descoperit droguri în valoare de peste 4.000.000 de euro

Sursa foto: Poliţia Locală Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Poliția locală a dat zeci de amenzi, la Timişoara, pe linie de mediu, șantiere și publicitate stradală ilegală

  1. In sfarsit isi justifica salariile POLISTII LOCALI. Niste scursori. Ultimii oameni. Nu au niciun fel de calificari. Au fugit de munca pentruca era grea. Schimburi, lucru sambata si duminica. Salarii potrivite calificarii si muncii prestate…..era greu al dracului. Uitati-va la ei. Toti sunt supraponderali. Intra ca nesimtiti in spatii comerciale, se ghiftuie si mai duc si acasa.
    In alte orase li s-au limitat activitatile : gunoiul, deseurile, ca atata ii duce capul. Numai la noi vezi Doamne se ocupa de Disciplina in constructii si se mai suprapun si in Circulatie peste alti infractori – Serviciul Rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *