Poliția Facebook intră în acțiune. Atenție ce postați, riscaţi trei ani de închisoare!

Politia facebook

Ce se va întâmpla în spaţiul public, inclusiv pe internet şi pe Facebook, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, cunoscută în spaţiul public cu numele generic „Legea anti-legionari”?

Iniţiatorii legii, Crin Antonescu şi George Scutaru, au explicat pentru gândul.info ce au urmărit cu o asemenea lege, de ce au considerat-o necesară, cum poţi intra sub incidenţa ei şi cum cred ei că îi va afecta pe cei care folosesc internetul şi reţelele de socializare, scrie specialarad.ro.

Reamintim, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea 217/2015, iniţiată de Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, care completa şi modifica Ordonanţa de urgenţă a guvernului nr 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Printre noutăţile introduse de lege era referirea la legionari, dar şi cea privind persoanele condamnate de genocid.

Legea a generat mai multe controverse, existând opinii potrivit cărora, după intrarea în vigoare a legii, autorii interbelici cu afinităţi legionare nu vor mai putea fi citaţi. Andrei Pleşu, dar şi alte personalităţi, au comentat această lege, vorbind despre ambiguitatea textului, dar şi despre modul în care ea urmează să se aplice. Discuţia a fost aprinsă şi de afirmaţiile consilierului prezidenţial, Andrei Muraru, care a a spus că legea are în vedere în principal cultul personalităţii lui Nicolae Ceauşescu, care a fost condamnat de o instanţă din România pentru genocid. După această declaraţie, au apărut diferite interpretări potrivit cărora postarea pozelor cu Nicolae Ceauşescu pe Facebook poate fi urmată de sancţiuni.

De reamintit este că Facebook-ul este considerat spaţiu public, printr-o decizie a instanţei, astfel că sub incidenţa noii legi pot intra postările de pe reţeaua de socializare. „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a) (referitor la prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob – n.r.), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”, se arată în lege.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

18 thoughts on “Poliția Facebook intră în acțiune. Atenție ce postați, riscaţi trei ani de închisoare!

 1. Hai sa ne transformam toți în polițiști!Da-o dracului de munca!Trântori,cât mai mulți trântori și tăietori de frunze la caini!-de asta are România nevoie!Un stat polițienesc ca doar așa se simt în siguranță jigodiile care fura [email protected] și preșul de sub propriile picioare!

 2. Doamne ce prostie. Inca putin si nu mai ai dreptul sa spui nimica pt ca oricum o sa fie cineva care o sa fie ofensat. Si personale care promoveaza concepţii sau doctrine comuniste sunt ok?? Ca nu spune nimica despre ele. E clar, doar un anumit grup privelegiat de persoane nu ai voie sa jignesti.

 3. Adevarul este ca unii sar calul cu publicatiile lor,altii jignesc,injura,asti-as oamenii nai cei face,dar e bine sa fie fiecare cu capul pe umeri,sa aibe grija CE scrie si CE publica!

 4. Feisbucu e spatiu public…da privat…ca e putin proprietatea unui oarecare srl…sa….
  Noroc ca avem o instanta de cacat cu mintea funda. Asta daca o instanta a decis ca e spatiu public… ;)))

 5. Jidanii prin masonerie au facut si fac legea.Iohannis,Crinuta si alte trompete sunt doar marionetele celor din loje.Idem merkel,care este evreica si pune in aplicare planul Kalergi care prevede inca din anul 1922 islamizarea Europei si transformarea intr-un nou babilon fara cultura si identitate.Vine ziua,luciferienilor,cand veti blestema si laptele ce l-ati supt,pana atunci…jucati-va numarul.

 6. d.p.m.d.v. Alexandru Florian fiul ideologului comunist Radu Florian, care conduce institutul ” elie wiesel” ,institut introdus prin tertipuri subterane sub cupola Cancelariei lui Victor Ponta.,este un fascist.

 7. Oamenii care realizează lucruri extraordinare, vizualizează în permanenţă rezultatele pe care le doresc. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

 8. Daca cineva creeaza conturi false cum poate fi pedepsit?Santem terorizati cu conturi false si politia nu se baga.Vrem sa stim ce trebuie facut
  .

 9. Daca cineva creeaza conturi false cum poate fi pedepsit?Santem intro situatie jenanta in care o persoasa vrea sa -mi denigreze familia folosindu-se fb.cu fotografii trucate puse pe conturile false pe numele nostre sa si mai rausparge contiri .

 10. Buna ziua.
  De aproximativ un an ,sunt amenințată si santajata că mi va distribui poze însoțite de mesaje denigratoare pentru că l am blocat si nu i accept avansurile.
  Cu toate că l am blocat,ma găsit prin intermediul prietenilor din contul meu pe care ia copiat înainte de blocare.
  Mi a jignit atât familia cât și pe mine într un mod umililitor.
  Cu toate că l am reclamat pe facebook nu a încetat si continua să mă amenințe „..daca nu voi fi a lui nu voi fi a nimănui..”prin mesaje si telefoane…
  A trimis mesaje ,ce nu pot fi reproduse ,la toată familia mea.
  Aceasta persoana se recomandă cu numele Bobby Barbut/Barbut Bobby…
  De curând ,a trimis mesaje denigratoare copilului cu numele Laurențiu Iulian,atat la adresa mea cat si a sotului.
  Sper ca acest mesaj să ajungă acolo unde trebuie si sa nu se mai întâmple asemenea lucruri care pot duce atât la destramarea familiilor cât și disperare…depresii grave…
  Va mulțumesc …

  1. Bună ziua,

     De ceva timp, platforma Facebook a fost declarata loc public, prin urmare, șantajul, respectiv agresarile fizice cat si ameninrarile amenințările se plătesc conform articolelor în vigoare din Codul Penal al României actualiza, respectiv :

   ● Art. 206

   Ameninţarea //

   (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

   (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

   ● Art. 207

   Şantajul //

   (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

   (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

   ■ În cazul în care cunoașteți persoanal numele persoanei cat si adresa, puteți face o reclamație la secția de politie apropiata domiciliului dumnevoastră, pentru a face ceva cat mai repede, și cu siguranță se va rezolva.

   În cazul în care cunoașteți persoana doar de pe Facebook, mai mult ca sigur este un cont fals, care doar își bate joc, iar poliția nu va mișca ca sa facă ceva împotriva lor, chestia cu ca le sparge Facebook-ul, sau ca ii urmareste după IP este doar din filmele polițiste.

      ■ În schimb, ii puteți da Block, dar nu Block la mesaje, ci Block general, ca sa nu mai vă poată accesa contul, si nici sa va trimita mesaje.

     Sper ca v-am ajutat, și pentru orice nelămurire, îmi puteți trimite mesaj la adresa de e-mail [email protected], și nu numai dumneavoastră, oricine are probleme cu agresarea pe rețele sociale. Stați liniștită, orice v-ar zice lumea printr-un mesaj, este strict pentru intimidare, și pentru a-i face sa obțină ceva de la dumnevoastră.

     Va urez o zi buna !
                                                        A.H.

 11. Numele meu este Monica Iancu..!!
  Sunt utilizator Facebook de aproape 4 ani
  Însă de aproape o luna de zile sunt amenintata ..insultata..și chiar jignita.de o anume utilizatoare Facebook ..Alina Oprea ..nu cunosc motivul ei răzbunator ..mi.a postat toate fotografiile mele personale ..cu cuvinte.amenințătoare…!.Rugămintea mea este ..sa verificați aceasta. Adresa ..Alina Oprea Comuna. Lumina..jud Constanța…!!.sa vedeți. Și dvs cata înroșire îmi poate aduce.aceasta.persoana…fara motiv .
  Amenințând. Mi.chiar familia ..!!
  Oare nu se poate lua masuri în cazul.meu ..am ajuns cârpă de șters a acestei femei..!!.

 12. Ma numesc Aurora Ivan … vreu sa reclam faptul ca sunt amenintata si jichnita pe facebook de ….Paulion Paul si de Paulo Pellurgini si de Iovul Iliana..si de Anton Maria …si de Aura Munteanu ….sau unit toti intr-un grup pentru a ma denigra si amenita cu mortea nu dor pe mine ci si pe familia mea …Paulino Paul a facut un live din Spania a vorbit vorbe forte urate in live de ore ce nu trebuiau zise amenintanduma ca ma omoara sau ma inpusca ca are pistol …..sau imi da foc la casa eu sunt intr-un proces cu…..Paulo Pellurgini care este matusa lui va rog disperat sa luati masuri ca sunt forte disperata …….. va rog din tot sufletu meu …Va multumesc pentru intrlegere …

Lasă un răspuns