INCREDIBIL! Într-o comună de lângă Timişoara, oamenii sunt puși inutil pe drumuri de primărie

Tot mai mulți timișeni se plâng de faptul că unele autorități locale interpretează legea în defavoarea contribuabilor.

O astfel de primărie se pare că este și Ghiroda, cel puțin în privința modului de aplicare a prevederilor cuprinse în noul Cod fiscal. Din dorința de a fi mai Papă decât Papa, autoritățile ghirodene le pretind localnicilor să depună, încă o dată, copii după actele de proprietate, chiar dacă proprietățile respective au fost dobândite mai demult.

Cu alte cuvinte, deși dețin acele documente, reprezentanții primăriei vor să-i mai plimbe puțin pe oameni, solicitându-le noi extrase de carte funciară, actualizate, copii după contractele de vânzare-cumpărare sau titluri de proprietate, invocând litera legii, deși nu există o asemenea prevedere expresă.

Codul fiscal le pune în vedere autorităților locale să reglementeze doar situațiile neclare, individual, (acolo unde s-au operat modificări ale destinațiilor clădirilor sau au fost înstrăinate), nu să generalizeze obligațiile contribuabililor.

Întrebat care este situația la Timișoara în această privință, directorul Direcției fiscale a municipalității, Adrian Bodo, a specificat că acolo unde lucrurile sunt clare nu e nevoie de alte documente justificative:

”Din respect pentru contribuabili, nu le cer oamenilor să mai vină o dată la primărie. Legea nu trebuie interpretată în defavoarea lor. Doar acolo unde s-au operat modificări ori s-au înstrăinat, respectiv, dobândit proprietăți este obligatoriu ca cetățeanul să vină la noi, să ne înștiințeze”.

Se pare însă că autoritățile din Ghiroda au altă părere. Atunci când au una. Primarul comunei, Vasile Dorel Cădariu, s-a ascuns după ”ședințe interminabile” și drumuri repetate la Timișoara, astfel încât a fost de nereperat.

Iar viceprimarul localității, Marcel Cinca, după ce s-a pierdut în explicații, ne-a trântit telefonul în nas, refuzând să indice, cu exactitate, litera legii de care primăria se prevalează atunci când le cere lucruri aberante contribuabililor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “INCREDIBIL! Într-o comună de lângă Timişoara, oamenii sunt puși inutil pe drumuri de primărie

  1. Ar trebui putin verificate si apele pe la primaria Ghiroda, tot mai multe lucruri ciudate se aud, probabil si primarul nu prea sa isi mai bata capul cu toate lucrurile ca asteapta alegerile si trage de timp cu tot.

  2. Este afisat pe site-ul Primariei Ghiroda ca toate persoanele fizice si juridice trebuie sa aduca extrase CF nu mai vechi de 2015, adica sa mearga cateva mii de familii la coada la cadastru sau sa dea bani la intermediari contra comision .
    Este intre abuz in seviciu si coruptie, pt ca tot ei „recomanda” la cine sa mergi !
    MAFIOTILOR !!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns