Poliţia, către un infractor: „Dragă Gheorghe, Dracula își sărbătorește parada de vampiri. Ești invitat”

politia 11

Europol și Poliția Română își caută infractorii fugari… pe internet. Și nu doar atât, le trimit și vederi prin care îi invită vara aceasta în țară să își ispasească pedepsele. Zeci de condamnați pentru fapte grave, printre care și doi români, sunt căutați de vreme bună în toată Europa. Polițiștii au decis să îi implice și pe internauți în căutări și le cer informații dacă văd pe undeva un fugar.

Pe lista celor mai căutați infractori din Europa este și Gheorghe Calpon. Condamnat la nouă ani și jumătate de închisoare pentru spălare de bani, un milion de euro, românul este invitat în țară printr-o ilustrată de vacanță, semnată Poliția Română:

„Dragă Gheorghe, contele Dracula își sărbătorește parada anuală de vampiri, iar tu ești invitat. Vino noaptea târziu, pentru că noi te asteptăm. Cu drag, Poliția”.

Astfel de mesaje, ilustrate după specificul țării din care provin, au toți fugarii care apar pe site-ul Europol.

Inclusiv Ionel Silvestru, cel de-al doilea român căutat de ani buni, pentru că ar trebui să stea 12 ani în închisoare pentru trafic de minori și proxenetism. Dincolo de mesajele amuzante, demersul Europol e cât se poate de serios. Oamenii pot intra pe site-ul https://eumostwanted.eu/ro și, dacă au informații despre vreun fugar, le pot lăsa polițiștilor.

„Această modalitate de a obține informații s-a dovedit a fi foarte eficientă. 36 dintre cei mai căutați infractori au fost deja depistați și trași la răspundere. Patru dintre cei căutați s-au predat singuri, după ce au apărut pe acea listă.”, a comunicat Poliția Română.

Apelul poliţiştilor din Europa la internauţi s-a dovedit util de fiecare dată.

Din 2016, de când a fost înfiinţat, site-ul a fost accesat de 2,5 milioane de oameni. De altfel, 10 dintre cei mai căutaţi fugari au Europei au fost prinşi datorită informaţiilor pe care oamenii care au intrat pe site le-au lăsat aici, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *