Polițele RCA s-au scumpit iarăși

Un milion de şoferi români, obligaţi să îşi reînnoiască RCA-ul de urgenţă

După ce a stârnit polemici prelungite, discuții aprinse și controverse fără număr, Legea RCA nu pare a fi considerată o prioritate pentru aleși. Noile reglementări privind polița de răspundere civilă auto nu vor fi votate în această sesiune de către parlamentari, spre dezamăgirea, în primul rând, a transportatorilor, implicați direct în chestiunea proiectului legislativ.

Dincolo de faptul că sunt siliți să aștepte sfârșitul vacanței parlamentare pentru ca unul dintre principalele lor ofuri să fie repus pe tapet, reprezentanții firmelor de transport sunt nemulțumiți, mai cu seamă, de faptul că asigurările obligatorii auto au început din nou să se scumpească. Așa susține, cel puțin, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), una dintre cele mai importante organizaţii ale transportatorilor rutieri, care, într-un comunicat arată, prin vocea președintelui Vasile Ștefănescu, că „de două săptămâni au început să crească din nou tarifele RCA şi astfel ajungem unde am spus noi”.

Mai mult decât atât, cei de la COTAR acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară că ascunde publicului un raport de audit, numit Milliman și comandat chiar de ASF, care ar arăta că asigurătorii au majorat în mod nejustificat preţurile poliţelor.

În urmă cu mai puțin de o lună, pe 26 mai, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţa că prima medie RCA pe segmentul autoutilitarelor şi autocamioanelor a stagnat în aprilie, dar a rămas cu 53 la sută mai mare, în medie, faţă de iunie 2015.

Transportatorii au ameninţat de mai multe ori că vor organiza proteste la nivel naţional din cauza nemulţumirilor generate de scumpirea poliţelor de asugurare obligatorie auto şi de unele prevederi existente în proiectul legii RCA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Polițele RCA s-au scumpit iarăși

  1. Pai cum sa faca Parlamentul bani sa stea cu sula in sus daca nu I-a bani de pe prostime ca pentru care detin firmele de asigurari nu fac legi dar pe prostime ii oblige sa aiba asigurari.

    (prostime) -Oameni de rand

Lasă un răspuns