Podul Solventul din Timișoara, mai aproape de materializare

Podul Solventul din Timișoara, mai aproape de materializare

Podul Solventul din Timișoara, mai aproape de materializare. Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată, a anunțat viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

„Cel mai mare pod al orașului din ultimii 30 de ani intră în linie dreaptă. Proiectul include și drumul ce leagă strada Gării, Bogdăneștilor și Bulevardul Dâmbovița. Săptămâna viitoare, în situația în care nu există contestații, vom semna contractul pentru proiectare cu firma care a câștigat licitația.

Procedura a fost supervizată de ANAP și a îndeplinit toate criteriile. După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere, proiectantul va avea la dispoziție șapte luni să finalizeze proiectul. El va livra studiul de fezabilitate (ce include studii topografice și de trafic), va obține autorizația de construire și în final ne va preda și proiectul tehnic de execuție.

CITEȘTE ȘI: Fritz contestă decizia Tribunalului: Doar un mic grup de foști șefi se opune, de la început și cu toate forțele, reformării Primăriei

Asta înseamnă că la începutul anului viitor vom avea un plan complet și vom putea lansa licitația pentru lucrări. Suntem în dialog cu dezvoltatorul imobiliar de pe terenul fostei uzine pentru dezafectarea porțiunii necesare lucrărilor la drum. Anul viitor, imediat ce vom avea constructor, vrem să începem execuția.

Câteva detalii despre viitorul pod și drum: patru benzi pe carosabil, linie dublă de tramvai, piste de bicicletă, trotuare pentru pietoni.

Valoarea contractului e de aproximativ 1,1 milioane de lei și fiindcă acest proiectul are contract de asistență tehnică prin POAT (un program de fonduri europene), suma este rambursabilă. Ne respectăm promisiunea și construim infrastructura mare a Timișoarei. Gata cu lărgirile de benzi în centru, pregătim deschiderea inelului IV”, a mai explicat Ruben Lațcău.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns