PNL și USR Plus Timiș, divorț înainte de nuntă

Spectacol total la finalul negocierilor dintre PNL și USR Plus Timiș> ceea ce trebuia să fie noaptea nunții s-a transformat în noaptea minții!

Așteptați de jurnaliști, membrii comisiilor de negociere trebuiau să anunțe conținutul acordului de parteneriat la  nivel de Timișoara și Timiș. După o întârziere de 30 de minute, liderii celor două formațiuni, veniți la discuții la Facultatea de Teologie (locație aleasă pentru a da o notă de evlavie înțelegerii politico-administrative) au ieșit și au anunțat sec că negocierile au eșuat!

Primul a  vorbit Dominic Fritz, care a spus că nu s-a ajuns la o înțelegere în privința funcțiilor de viceprimari și de vicepreședinți și, drept urmare, a fot generată o stare de incertitudine care exclude continuarea discuțiilor până la alegerile parlamentare.

Apoi, a urmat al doilea șoc: Fritz și delegația USR Plus au plecat din grupul comun, asemenea copiilor care, după ce s-au supărat,  își iau jucăriile și pleacă. Uluiala se citea și pe fețele celor din grupul PNL Timiș, care au fost lăsați cu ochii în soare, după ce partenerii lor s-au sucit cu cinci minute înainte de semnarea acordului comun și i-au lăsat singuri în fața presei.

Alin Nica, liderul PNL Timiș,  fost ceva mai pacifist decât Dominic Fritz și a declarat că e vorba doar de o păsuire, pentru a se clarifica odată pentru totdeauna anumite aspecte. Nica speră ca înțelegerea cu USR Plus să se realizeze, totuși, chiar dacă mai târziu și exclude categoric o colaborare cu PSD sau Pro România.

Un motiv de rupere a acordului l-au constituit recentele declarații acuzatoare la adresa PNL ale lui Cătălin Drulă de la USR. Au existat și alte aspecte peste care nu s-a putut trece, susțin surse care au fost prezente la negocieri.

Astfel, cei de la USR Plus au cerut posturi de viceprimari în toate localitățile în care au acces în consiliile locale, iar primarii sunt de la PNL, chiar dacă liberalii au reușit să-și constituie singuri majorități. Apoi, liberalii ar fi solicitat un pact de neagresiune în timpul campaniei electorale, cu care cei de la USR nu au fost de acord, ei mergând pe principiul ”facem nunta și apoi ne luăm la bătaie”.

În final, nu a mai existat nici o nuntă, urmând ca cei doi viitori ”cuscri” să mai discute pe seama zestrei aduse de fiecare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “PNL și USR Plus Timiș, divorț înainte de nuntă

  1. Nimic de speriat.
    O meteahnă uselistă (REM pesede + penele = usele = LOVE )
    Incompatibilitatea dintre LOVE și fara penali nu poate rezulta în mariaj cel mult concubinaj pe bani si compromisuri

  2. Mai falCOI, intre cei ce clameaza ‘fara penali” sunt o gramada de indivizi cu f. multe bube in cap ( am fost cuminte si nu am spus „o gramada de penali” ).

Lasă un răspuns