Plecări masive din Primăria Timișoara. Culoar liber pentru clientela USR

Reorganizare în Primăria Timișoara. Ce servicii se comasează, ce structuri sunt nou-înființate

Situație interesantă în Primăria Timișoara: tot mai mulți angajaţi renunță la locul de muncă și optează pentru joburi în alte instituții.

Până în urmă cu câteva luni, foarte puțini erau cei care se încumetau să lase serviciul din cadrul administrației municipale, considerat unul stabil în raport cu alte oportunități de pe piața muncii.

Lucrurile s-au schimbat mult în ultima vreme, iar plecările de bună-voie din primărie sunt ceva la ordinea zilei.

Curios este că, după cum spun unii angajați, aceste renunțări vin pe fondul unei ameliorări vizibile a atmosferei de lucru, care era foarte tensionată până de curând. După ce, însă, angajații disponibilizați au câștigat în primă instanță și au revenit la lucru (azi se judecă recursul la suspendare), apele s-au mai liniștit.

Tendințele autoritariste s-au mai estompat o dată cu problemele tot mai acute din oraș (mizerie, frig, trafic, parcări, lipsă de proiecte), care au afectat serios încrederea timișorenilor în conducerea primăriei, lucru de care echipa lui Dominic Fritz pare să fie conștientă. Cu toate acestea, se pleacă pe bandă rulantă, explicația fiind aceea că angajații demisionari se tem să nu fie făcuți responsabili pentru valul de critici care va urma.

Oricum, nu va fi nicidecum o criză de personal, pentru că, după cum spun unii salariați, sunt pregătite deja posturi pentru persoane venite pe filiera USR. Problema este dacă acestea chiar vor reuși să-i înlocuiască pe cei plecați și să asigure o funcționare cât de cât normală a administrației municipale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Plecări masive din Primăria Timișoara. Culoar liber pentru clientela USR

  1. Dar de beizadelele puse de fostul edil in functii: de numarat cainii vagabonzi si apoi plasati pe la ministere, ca „mari specialisti” sau directori pe la firme de la stat nu amintiti nimic?

Lasă un răspuns