O casă în prag de iarnă, pentru Marian din Iaz. Oamenii cu suflet mare se pot alătura iniţiativei

O casă în prag de iarnă, pentru Marian din Iaz. Oamenii cu suflet mare se pot alătura iniţiativei

Reprezentanții Asociației ”Acasă în Banat” fac un apel către cei generoşi să li se alăture într-o acţiune de voluntariat menită să asigure unui om necăjit un acoperiş deasupra capului, înainte de lăsarea iernii.
”Povestea lui Marian pare descinsă dintr-un film: crescut la casa de copii, a trăit mulți ani pe străzile din Caransebeș, apoi s-a stabilit în satul Iaz, unde este cunoscut de toți localnicii ca un om bun și muncitor. Nu are educație, nu are familie și nici casă. Lucrează cu ziua pe unde apucă și mult timp a locuit prin clădiri părăsite.

Din banii strânși de el și-a cumpărat o rulotă veche, iar familia Naia a avut milă de el și l-a lăsat să locuiască în spatele grădinii. Dar pentru că timpul a trecut și rulota s-a deteriorat tot mai mult, s-au hotărât să-i construiască o căsuță mică. Vara asta s-au adunat împreună cu câțiva băieți din sat și au reușit să o ridice, dar mai este de lucru la ea și nu are cine să o termine, pentru că oamenii sunt plecați la muncă în Germania.

acasa in banat 4

Ne-am propus s-o finalizăm noi și să îl mutăm pe Marian în ea înainte să vină iarna. La 43 de ani, singur, după o viață chinuită, să aibă și el un acoperiș deasupra capului. Casa lui.

Așadar, sâmbătă, 16 octombrie 2021, mergem în localitatea Iaz, lângă Caransebeș, pentru a-i da o mână de ajutor lui Marian.

Vrem să construim acoperişul, un mic pridvor şi un şopru de lemne, să placăm tavanul, să montăm ușa și fereastra, să tencuim pereții, să punem la punct instalația electrică şi să dotăm apoi căsuța cu sobă, frigider şi mobilă.

De ce este nevoie

Avem nevoie de şase grinzi de 10x10x6 m, alte şase de 10x10x4 m şi încă şase de 10x10x3 m, apoi de 20 de plăci OSB 10 mm 2,5×1,25 (tavan interior, frontoane, închidere pridvor), scândură – 1 mc, vată de sticlă două role, scoabe zece bucăți, holşuruburi 150 – 200 mm – 30 de bucăți, lăteți – 100 de metri liniari, linoleum 4×3 m, o sobă cu accesoriile aferente (coş de fum, coturi două bucăți, burlane trei bucăți), o ușă metalică 200/202×88 cm, o fereastră termopan 146×116 cm, patru-cinci saci de adeziv polistiren, polistiren expandat 5 cm, 30 mc (şase pachete), colțare 4×2=8 m, profil pentru soclu 14 m şi o rolă de plasă fibră de sticlă.

Voluntarii care doresc să ni se alăture sunt rugați să ne contacteze.

Cei care doresc să sprijine construcția căsuței o pot face cu donații de bunuri și materiale disponibile din listă sau prin transfer bancar cu specificația <<pentru Marian din Iaz>> Asociaţia Acasa in Banat

Banca Transilvania: Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801,

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801,

SWIFT/BIC: BTRLRO22,

OTP Bank: Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01,

PayPal: [email protected],

Revolut: 0748918091″, anunță organizatorii acestei campanii umanitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *