Planul Spaniei de a trata COVID ca pe o gripă. Nu vor să mai numere fiecare caz și să testeze și cel mai mic simptom

Planul Spaniei de a trata COVID ca pe o gripă. Nu vor să mai numere fiecare caz și să testeze și cel mai mic simptom

Guvernul spaniol analizează un plan prin care boala Covid-19 va fi tratat și monitorizată ca o gripă comună, scrie El Pais. Astfel, nu ar mai urma să fie anunţat bilanțul zilnic al infecțiilor, ci doar cel al internărilor. Nu există o dată fixată pentru aceste modificări, fiind vehiculată perioada de după valul 6 de COVID.

Guvernul spaniol ia în calcul metode alternative de supraveghere epidemiologică. Relația oamenilor cu coronavirusul este în continuă schimbare. Protocoalele devin din ce în ce mai laxe, la fel și restricțiile pe măsură ce tot mai multe persoane se infectează iar vaccinurile protejează majoritatea populației de o formă gravă de boală.

Covidul ar urma să fie tratat ca o altă boală respiratorie, potrivit unui plan luat în calcul de guvernul spaniol. Autoritățile sanitare de la Madrid lucrează de luni de zile la strategia de tranziție și la finalizarea planului prin care va fi abandonată treptat monitorizarea totală a Covidului. Se va face trecerea către o supraveghere de tip „santinelă”, adică strategia folosită de ani de zile pentru gripă.

CITEŞTE ŞI: Fenomene extreme așteptate în România. Cea mai predispusă regiune la tornade

Este o strategie aflată în lucru din vara lui 2020. Dar planificarea ei intră acum în faza finală. Instituțiile sanitare spaniole implicate în lupta cu pandemie de COVID au programate mai multe întâlniri săptămâna aceasta pentru a discuta despre această schimbare de strategie: când și cum va fi implementată.

Citeşte continuarea pe observatornews.ro.

Foto: Anadolu Agency


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *