Pistoalele lui Cuza, într-o expoziţie-eveniment la Timişoara

pistol cuza

Trusa cu pistoale de duel primită de Alexandru Ioan Cuza de la Napoleon al III-lea a ajuns la Timișoara.

„La arme! Aceasta este chemarea patriei române pentru care ați suferit!… Sus, frați români, și înainte spre dușman!”, îndemna cândva generalul Berthelot, comandantul Armatei aliate de la Dunăre.

CITEŞTE ŞI: O basculantă plină cu piatră a spulberat 9 mașini oprite la semafor. VIDEO

Pasionaţii de istorie sunt invitaţi să viziteze „Fețele noi ale armelor vechi”, o expoziție-argument care le propune o întâlnire surprinzătoare cu o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului împreună cu Muzeul Național de Istorie a României și sprijinit de Consiliul Județean Timiș.

„Vă așteptăm să explorați trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul Regelui Ferdinand I, revolverul generalului francez Henri Berthelot și alte obiecte valoroase din colecția Muzeului Naţional de Istorie a României, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă.

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, în perioada 15 august – 2 septembrie 2020.

Ne puteți trece pragul de marți până duminică, între orele 10 – 18. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii costul unui bilet fiind de zece lei”, anunţă organizatorii expoziţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *