Pistele pentru biciclete, un real pericol când plouă

Piste pentru turiștii potențiali, într-o localitate de lângă Timişoara

Bicicliştii din Timişoara sunt nemulţumiţi că pistele vopsite în verde nu au aderenţă şi atunci când plouă devin alunecoase. La Primăria Timişoara s-au depus două solicitări pentru stoparea tratării acestor suprafeţe, însă până în prezent reprezentanţii instituţiei nu au dat nici un răspuns.

Pista de biciclete de pe strada Eneas, tronsonul Drubeta-Calea Şagului, este în lucru, iar muncitorii vopsesc cu sârg suprafaţă alocată vehiculelor cu două roţi.

Reprezentanţii „Verde pentru Biciclete” trag un nou semnal de alarmă, solicitând „folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară, delimitarea pistelor prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea de aderență mare (eventual reflectorizantă), folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar”.

Toate acestea, în contextul în care în oraşul de pe Bega există o comunitate importantă de bicicliști,care ar trebui respectați și tratați ca niște parteneri cu drepturi egale în trafic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *