Pintea recunoaşte situaţia de la spitalul din Craiova şi cum s-a intervenit în cazul lui Florin Busuioc (Busu): Şeful de secţie nu a răspuns la telefon

pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că actorul Florin Busuioc a suferit un „infarct major” şi confirmă faptul că şeful de secţie de la spitalul din Craiova nu a răspuns la telefon, însă acest lucru nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba.

„Lucrurile s-au desfăşurat cât se poate de normal. A beneficiat de intervenţia medicilor. A fost resuscitat de SMURD, apoi la spital s-a făcut tromboliză. A suferit un infract major”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul confirmă faptul că şeful de secţie de la spitalul din Craiova, unde a fost operat Florin (Busu) Busuioc, nu a putut fi contactat la telefon.

„Florin Busuioc are parte de cele mai bune îngrijiri. Este adevărat că şeful de secţie nu a răspuns la telefon, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba (…) A fost contactat şeful de secţie, care nu a răspuns, apoi managerul l-a sunat pe următorul, medicul primar Traşcă, care a făcut intervenţia. Medicul rezident despre care se spune că a făcut intervenţia a asistat la interrvenţie”, a declarat Sorina Pintea la Antena 3.

Doctorul Octavian Istratoaie, şeful secţiei de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgenţă în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost chemaţi de acasă doi medici tineri, Paul Traşcă şi doctorul rezident Eugen Ţieranu. Cei doi au reuşit să-l salveze după ce i-au instalat un stent.

Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Traşcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operaţie si care a montat stentul necesar lui Florin Busuioc.

Surse medicale spun că situaţia e mai gravă la spitalul din Craiova şi asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu îşi asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secţiei şi acoperirii intervenţiilor de o asemenea amploare, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Pintea recunoaşte situaţia de la spitalul din Craiova şi cum s-a intervenit în cazul lui Florin Busuioc (Busu): Şeful de secţie nu a răspuns la telefon

  1. Nu i-ar da soarta ca ministra sa se afle pe masa de operație si sa nu aibe medic sa o opereze cum a fost si cazul tenorului de la Craiova acum câteva luni care a murit din aceasta cauza.

    Si ce daca o crapa sao ramane cu sechele, toata lumea si-ar fi facut datoria si nu e nimic de remediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *