Florin Busuioc a fost operat la Craiova de un rezident care va fi şomer de la 1 ianuarie

busuioc si rezident

Florin Busuioc a fost operat la Craiova de un rezident care va fi şomer de la 1 ianuarie. Actorul a făcut infarct după piesa în care jucase la Filarmonica Oltenia şi a fost resuscitat de un echipaj SMURD, apoi i s-a montat un stent la inimă.

Busu a fost dus apoi la Spitalul din Craiova, care are o clinică ultramodernă de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară. Şeful acesteia nu a răspuns marţi seara la telefon, apoi l-a închis, astfel că managerul spitalului şi-a asumat atunci intrarea în operaţie a unui tânăr medic rezident.

La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional.

Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul.

Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică, scrie Adevărul.

Acesta a făcut rezidenţiatul la Bucureşti şi a mers la Craiova, unde nu a fost angajat, contractul lui temporar urmând să se încheie la 1 ianuarie 2019, dată de la care va fi şomer.

Alături de un alt coleg tânăr, a fost chemat să îl salveze pe Florin Busuioc

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine.

Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.

Operaţia a decurs bine, iar starea lui Florin Busuioc este stabilă, însă e la Terapie Intensivă. La Craiova a ajuns imediat după operaţie şi soţia lui Florin Busuioc. Aceasta a fost aşteptată de colegii actorului în curtea spitalului, scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Florin Busuioc a fost operat la Craiova de un rezident care va fi şomer de la 1 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *