Pilot diagnosticat cu malarie, adus de urgenţă de la Bacău la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală

Un pilot care era internat la Spitalul Judeţean Bacău a fost adus de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, după ce a fost diagnosticat cu malarie, a declarat marţi, directorul medical al unităţii sanitare din Capitală, Corneliu Popescu.

„Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacău. După ce a fost pus diagnosticul, medicii băcăuani au decis transferarea de urgenţă a bărbatului la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Capitală. Este al cincisprezecelea caz de malarie internat în Spitalul «Victor Babeş» în 2015”, a spus CornCorneliu Popescu

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeş” nu a dat alte informaţii medicale în legătură cu starea bărbatului, întrucât aceasta a fost solicitarea familiei pilotului, dar a precizat că 99 la sută din cazurile de malarie internate în unitatea sanitară vin din Africa.

Corneliu Popescu a adăugat că la spital au ajuns anual, în medie, între 30 şi 40 de cazuri de malarie, iar toţi pacienţii internaţi s-au vindecat.

„Rata de supravieţuire în ultimii ani a fost de sută la sută, sigur că depinde de momentul în care este depistată boala şi stadiul acesteia. Noi avem tratamente pentru aceste cazuri, fiind singurul spital de boli tropicale din România. Tratamentele administrate în unitatea sanitară sunt identice cu cele folosite în toate ţările lumii”, a mai spus directorul medical.

Malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în zonele tropicale şi subtropicale, care se manifestă prin febră aparută la şapte zile de la prima posibilă expunere. Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns