Pietonii și bicicliștii, batjocoriți în traficul timișorean (GALERIE FOTO)

La mai bine de o lună de la începerea anului școlar, dacă ar fi fost să ne luăm după promisiunile autorităților timișorene, problemele întâmpinate de pietoni și bicicliști în zona bulevardului I.C. Brătianu și a Hotelului „Continental” nu numai că nu s-au rezolvat, dar s-au și extins în zona străzii 20 Decembrie 1989 și a bulevardului C.D. Loga.

Situația devine îngrijorătoare și periculoasă, pentru că pietonii cărora le slăbește vigilența fie și numai pentru o secundă sau două riscă să ajungă la spital. În cazul în care v-ați imaginat că într-un oraș european puteți circula liniștiți pe trotuare netede, fără denivelări, încercați să vă plimbați per pedes în zona centrală a Timișoarei și vă veți pune multe semne de întrebare.

 

Cât despre călătorii cu STPT-ul, care doresc să utilizeze stația Expresului 2 de la Continental, aceștia trebuie să aibă o dorință intensă de adrenalină, fiindcă sunt nevoiți să facă echilibristică printre bolovani sau să-și riște viața mergând pe carosabil.

 

Chiar sub nasul mai-marilor din Primăria Timișoara pot fi văzute piste de biciclete făcute zob, treceri de pietoni pline de praf, cu pavajul desființat și alte „delicatese” pentru cei care au obrăznicia să se deplaseze fără autoturisme.

În fața Catedralei Mitropolitane se înlocuiesc de zor borduri, cele vechi (nu demult montate) arătând ca niște biscuiți din ciment din care forțe nevăzute au mușcat, lăsându-le știrbe. Nu putem decât să sperăm că bordurile noi vor fi ceva mai rezistente, măcar până la următoarele alegeri.

În altă zonă ultracentrală, lângă Modex și Castelul Huniade, a fost amenajată o parcare dedicată autocarelor, în ideea sprijinirii grupurilor de turiști care ne vizitează orașul în perspectiva anului când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană. Minunată inițiativă, doar că parcarea este plină-ochi de autoturisme, astfel că dacă ar veni vreun autocar, abia și-ar găsi loc.

Singura consolare a pietonilor și a bicicliștilor este că nici cei care circulă cu autoturismele nu se simt mai bine. În zona centrală, de dimineață până seara, se așteaptă minute lungi la semafoare, șirurile de mașini întinzându-se pe sute de metri. Ca întotdeauna, autoritățile ne promit că ne va fi mult mai bine, dar uită să precizeze când se va întâmpla această minune.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Pietonii și bicicliștii, batjocoriți în traficul timișorean (GALERIE FOTO)

  1. Dacă pietonii și bicicliștii sunt batjocoriți aceasta se întâmplă urmare a dezvoltării haotice a orașului, un management freestyle din patrea municipalității fără respectarea normelor tehnice, a dorinței nebunești de introduce cât mai multe autovehicule în zona centrală a orașului. Ca atare, un oraș altădată crăiesc, cu trotuare largi și plin de rondouri de flori a de venit un oraș de tranzit, o veritabilă pistă de raliu în defavoarea biciclișilor și pietonilor. Rușine tuturor care au desfigurat acest oraș.

    1. Planificarea facuta de specialisti imperiali nu e tot una cu cea facuta de „specialisti” de la coada vacii angajati pe criterii de partid si prietenie.

Lasă un răspuns