Centrul de legume și fructe din Timiș, un pas înainte. Va avea o linie de sortare, o linie de procesare și toate echipamentele frigorifice și de transport al produselor

Centrul pentru colectarea legumelor și fructelor de la Tomnatic va fi realizat de Consiliul Județean Timiș, instituția recepționând studiul de fezabilitate.

„Este un proiect care a fost foarte mult dezbătut și analizat din punct de vedere al amplasamentului, dar mă bucur că, până la urmă, colegii mei consilieri județeni au acceptat ideea acelei note de oportunitate și a studiului privind locul. În momentul în care acesta a fost aprobat, în comuna Tomnatic, pe un teren de 11.500 de metri pătrați, puși la dispoziția CJT pentru această investiție, noi am demarat în regim de urgență realizarea studiului de fezabilitate, care ne dă o valoare de realizare a acestui proiect de aproximativ cinci milioane de euro.

Nu este un proiect foarte ieftin, dar e foarte important, pentru că vine în interesul micilor producători din zona de nord-vest a județului Timiș, cea mai dezvoltată din punct de vedere al cultivării legumelor și fructelor. Este vorba de zona Lovrin – Gottolob – Tomnatic, dar cuprinde și restul comunelor care au producători în domeniu – Lenauheim, Comloș, Teremia, Sânnicolau, Sânpetru, Periam, Pesac, Variaș.

Consiliul județean va realiza în totalitate investiția, atât construcția halei, cât și linia de sortare, linia de procesare și toate echipamentele frigorifice și de transport al produselor. Era o discuție și cu privire la administrarea investiției. Din analizele făcute de specialiști, cea mai bună administrare ar fi una exercitată de o societate având ca unic acționar consiliul județean, astfel încât să existe posibilitatea să lucreze în baza regulilor pieței”, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. După aprobarea studiului de fezabilitate în plenul CJT, va fi demarată licitația pentru proiectarea și execuția centrului.

1 Comments
dRobu 21/10/2019
mda ... ca sa-i inchida gura lui Roxana Iliescu se face si asta ... penibil!