Pietonii din Timişoara, călcați în picioare de o inteligență îndoielnică

Copaci tăiați, străzi lărgite și asfaltate cu prioritate, semafoare mai mult sau mai puțin inteligente – totul converge spre ideea că prioritatea numărul unu a administrației timișorene este transportul. Nu cel public, căci în direcția aceasta este evident că lucrurile merg din ce în ce mai prost, ci cel privat.

Multe dintre proiectele de dezvoltare ale orașului (pasajele Michelangelo, Jiul, Popa Șapcă fiind câteva dintre ele) par concepute anume pentru confortul exclusiv al șoferilor, în detrimentul pietonilor. Până și banalele semafoare au fost setate în așa fel încât traversarea normală a unei străzi a devenit o grea încercare.

Citeşte şi: A murit marele actor Ion Besoiu

Cele mai multe semafoare destinate pietonilor sunt programate să își schimbe culoarea în doar câteva secunde, timp insuficient pentru a putea trece strada în siguranță. În unele locuri, pietonii sunt nevoiți să traverseze în fugă, indiferent de condiția fizică sau vârstă, în caz contrar riscând să ajungă sub roțile unui șofer mai mânios.

Citeşte şi: Șpaga de la frontieră – o practică perpetuă. Descinderi ale DNA şi DGA la vămile din vestul ţării

Atât de mare e disprețul față de timișorenii care nu se deplasează cu mașina personală, încât la un semafor din oraș, culoarea verde pentru șoferi a fost setată să se suprapună cu cea… verde pentru pietoni!

Citeşte şi: FABULOS! Trenuleţ pentru copii, într-o localitate de lângă Timişoara. Traseul va avea 1,5 kilometri şi câteva staţii

Este o situație întâlnită pe artera principală din Calea Aradului, la intersecția cu strada Liege. Șoferii care pleacă de la semafor pe culoare verde spre centru ajung, la un moment dat, să întâlnească pietonii care traversează strada tot pe verde… Și, desigur, cel mai mare și mai greu are câștig de cauză!

Citeşte şi: A murit marele actor Ion Besoiu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Pietonii din Timişoara, călcați în picioare de o inteligență îndoielnică

 1. Este o situație întâlnită în tot orașul, pe Rebreanu s-au desființat treceri de pietoni, chiar pentru o persoană care merge foarte repede este o problemă să traverseze strada în cele câteva secunde cât ține culoarea verde a semaforului, pe strada Martirilor este la fel, în Calea Sagului la fel.

  Chiar și la doi pași de primărie, în plin centru al orașului este aceeași situație, încercați să traversați dinstre intrarea parcului Central către Catedrală, sau de la Catedrală spre Primărie, dacă nu sunteți foarte rapid nu veți reuși.

 2. Adevărat, dar unde-i noutatea? Păi orașul ăsta, Robișoara, aproape că n-are trotuare, oricum cele existente nu-și merită numele. Ce semn mai evident al disprețului față de pietoni doriți?? Pietonii sunt o categorie inferioară de viețuitoare, iar lista categoriilor discriminate în orașul ăsta e mai lungă decât vă imaginați…

 3. Cei pasa lui robu ,a investit în cartierul lui, dar asa le trebuie Timișorenilor, și celor care au făcut greșeală de al alege și celor care nu au mers la vot

 4. Se pare ca si la trecerea de langa politie este aceeasi problema. Am stat la semafor in dreptul politiei, la intersectia cu Take Ionescu si s-a facut verde. Nu stiam de ce trece un pieton. credeam ca trecea pe rosu. Dar nu. El inca mai avea verde cand s-a facut verde la mine. Este incredibi! Bine ca am fost atent.
  Pe langa asta, tot la acea intersectie, desi este semafor normal dar si tip sageata verde intermitenta, in dreptul semaforului apare semnul obligatoriu la dreapta, dar se poate lua si la stanga, ca doar este semafor pentru asa ceva.
  SEMAFOARELE NU SE SINCRONIZEAZA NICI ACUM !!! MULTE PROBLEME GRAVE SUNT LA INFRASTRUCTURA !! Se pare ca cineva isi bate joc de oras. Mai sunt si probleme grave la marcajele de pe carosabil, in special de pe Take Ionescu si la sensul de la Punctele Cardinale.

 5. astept sa-l mai votati pe homo bocsigus ince de cel putin 2 ori….sunt sigur de acest lucru ca se va intampla, nu de alta dar „mama tampitilor e mereu gravida”…..
  mic-robuleeeee, ma asa si pe dincolo pe capul de tau de belit vopsit.

 6. Degeaba scriem aici daca nu mergem peste ei in primarie sa ii tragem de urechi. Ei stau linistiti in fotolii si vin si pleaca cu masinile,altii mai au si soferii personali.Nu ii intereseaza de pietoni,de pers in scaune cu rotile sau de biciclisti. Ori ai masina ori stai in casa !

Lasă un răspuns