FABULOS! Trenuleţ pentru copii, într-o localitate de lângă Timişoara. Traseul va avea 1,5 kilometri şi câteva staţii

trenulet giarmata

Un proiect fabulos urmează a fi pus în practică într-o localitate de lângă Timişoara, chiar în cursul acestui an. Ideea a plecat de la necesitatea punerii în valoare a „Izvorului lui Eugeniu de Savoya”, un obiectiv local care va căpăta noi valenţe.

Legenda spune că, înainte de a intra în Timişoara, Eugeniu de Savoya a poposit la Giarmata. Aici şi-a înfipt sabia într-un pom, de unde a izvorât apa care a mistuit setea soldaţilor.

Citeşte şi: A murit marele actor Ion Besoiu

Locul cu pricina va fi exploatat într-o manieră modernă, cu dotările şi accesoriile unei localităţi urbane. Va fi atât o potenţare din punct de vedere cultural, cât şi de agrement.

virgil bunescuAstfel, după cum a declarat primarul Virgil Bunescu, va fi vorba despre amenajarea unui parc de mari dimenisuni, care va cuprinde un muzeu şvăbesc (va fi achiziţionată o casă din acel perimetru), un loc de joacă pentru copii, un spaţiu pentru spectacole, o pistă pentru skateboard, aparatură pentru fitness, teren de minibaschet, dar şi un trenuleţ care va face deliciul celor mici.

Citeşte şi: ŞOC ÎN ITALIA: Un preot român s-a spânzurat

Acesta va circula pe o distanţă de aproximativ 1,5 km, având prevăzute chiar şi staţii, cu denumiri specifice locului.

Primarul Virgil Bunescu este destul de optimist, sperând ca obiectivul să fie gata în cursul acestui an.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “FABULOS! Trenuleţ pentru copii, într-o localitate de lângă Timişoara. Traseul va avea 1,5 kilometri şi câteva staţii

  1. Foarte dragut, abia astept!
    In alta ordine de idei, as vrea sa stiu de la Dl Primar cand vom avea si canalizare in Giarmata (desi poate nu e o chestiune la fel de importanta).

    1. Parca vad ca tu esti un muist care nu ai bani de lemne ( sa nu mai vb de gaz ) dar te gasesti ca fraieru in discutie sa comentezi aiurea, cand iti va pune 4 lei pe m3 de apa cand va fi canalizare sigur te vei spala in izvor :))) probabil esti vreun pupincurist din opozitie care te gasesti ca fraieru in discutie… canalizare i trebe la saracie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *