FABULOS! Trenuleţ pentru copii, într-o localitate de lângă Timişoara. Traseul va avea 1,5 kilometri şi câteva staţii

Un proiect fabulos urmează a fi pus în practică într-o localitate de lângă Timişoara, chiar în cursul acestui an. Ideea a plecat de la necesitatea punerii în valoare a „Izvorului lui Eugeniu de Savoya”, un obiectiv local care va căpăta noi valenţe.

Legenda spune că, înainte de a intra în Timişoara, Eugeniu de Savoya a poposit la Giarmata. Aici şi-a înfipt sabia într-un pom, de unde a izvorât apa care a mistuit setea soldaţilor.

Citeşte şi: A murit marele actor Ion Besoiu

Locul cu pricina va fi exploatat într-o manieră modernă, cu dotările şi accesoriile unei localităţi urbane. Va fi atât o potenţare din punct de vedere cultural, cât şi de agrement.

Astfel, după cum a declarat primarul Virgil Bunescu, va fi vorba despre amenajarea unui parc de mari dimenisuni, care va cuprinde un muzeu şvăbesc (va fi achiziţionată o casă din acel perimetru), un loc de joacă pentru copii, un spaţiu pentru spectacole, o pistă pentru skateboard, aparatură pentru fitness, teren de minibaschet, dar şi un trenuleţ care va face deliciul celor mici.

Citeşte şi: ŞOC ÎN ITALIA: Un preot român s-a spânzurat

Acesta va circula pe o distanţă de aproximativ 1,5 km, având prevăzute chiar şi staţii, cu denumiri specifice locului.

Primarul Virgil Bunescu este destul de optimist, sperând ca obiectivul să fie gata în cursul acestui an.

 

4 Comments
cristi 18/01/2017
da,chiar era necesar,restul proiectelor sunt terminate asta mai lipsea,nu are toate rotitele !!!
Bogdan 18/01/2017
Foarte dragut, abia astept! In alta ordine de idei, as vrea sa stiu de la Dl Primar cand vom avea si canalizare in Giarmata (desi poate nu e o chestiune la fel de importanta).