Piețele de cartier ale Timișoarei, cârpite și la fel de triste

piata Soarelui

Cele zece piețe ale Timișoarei sunt gestionate, așa cum știe toată lumea, de societatea cu același nume aparținând consiliului local. În timp ce la unele dintre acestea se mai observă unele îmbunătățiri, altele au rămas încremenite parcă în vremurile de dinainte de 1989.

În afară de câteva reparații curente (un eufemism pentru cârpeli), nici o înnoire nu „tulbură” câteva dintre piețe din cartierele aglomerate ale orașului de pe Bega, care ar merita o soartă mai bună și investiții mai serioase, dacă nu cumva dorim să ne lăsăm cu totul în stăpânirea hipermarketurilor.

Totuși, pentru aceasta ar fi nevoie de o decizie fermă a aleșilor locali sau măcar de un tur al piețelor, ca să se lămurească de unde își cumpără timișorenii legume, fructe, carne, brânză și alte alimente.

Deocamdată avem piețe agroalimentare acoperite cu tablă ieftină și, pe alocuri, ruginită, cu un gri dominant și mohorât, mesele datând din secolul trecut. Pentru o schimbare pozitivă nu ajunge doar contribuția societății de piețe, ci ar trebui o infuzie de la buget. Dacă, desigur, există interes.

Citiţi articolul pe larg în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 24 martie!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *