Pictoriţă cu experienţă, la nici zece ani împliniţi

maia trutulescu

Sensibilitate. Culoare. Îndrăzneală. Și mult talent. Deși nu are încă zece ani împliniți, Maia Truțulescu și-a înscris în CV până acum nu mai puțin de patru expoziții personale.

Cel de-al cincilea demers plastic al foarte tinerei artiste ajunge în fața publicului joi, 6 februarie, în galeria Pygmalion din Casa Artelor. Este vorba despre expoziția de pictură intitulată „Sounds of Soul”, cuprinzând lucrări create în 2019 şi 2020.

„Față de anii anteriori, suprafețele sunt de-a dreptul îndrăznețe din prisma dimensiunilor, Maia reușind să transforme pânzele într-un loc de joacă, dar o joacă seriosă și foarte creativă. Pasta de structură, cuțitul de paletă, drippingul rămân instrumentele principale ale căutărilor ei plastice.

Noutatea vine și din paleta cromatică folosită în ultimul an, care adaugă culorilor pure un spectru diafan de griuri colorate așezate maiestuos în compoziții care aduc sugestia peisajului mai aproape de suflet. Crâmpeie de lumină și vibrații venite din inocența și candoarea sufletului de copil transmit și privitorului acea bucurie a vieții fără prejudecăți și constrângeri.

Maia caută, la fel ca orice artist adult care înțelege cum funcționează arta, modalități de exprimare proprie, experimentează, devine subtilă și face trimiteri fine spre discursuri plastice cu sine și cu lumea pe care și-o imaginează”, observă criticul de artă Roxana Bărbulescu.

Vernisajul va avea loc la ora 18, iar despre artistă și creaţiile sale va vorbi lect. univ. dr. Gabriel Kelemen. Lucrările vor putea fi admirate pe simezele galeriei Pygmalion până în data de 18 februarie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *