Piatră de temelie la biserica din Berecuța

arhiepiscopul Timisoarei

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a poposit în parohia Berecuța, filia Mănăstire din cadrul Protopopiatului Deta, unde a pus piatra de temelie pentru noua biserică ce se construiește pentru credincioșii din această localitate.

CITEŞTE ŞI: Alertă în vestul ţării! Nouă localități, aproape de carantină: zeci de infectări cu Covid

La eveniment au participat pr. protopop Ioan Prisăcean, pr. Paroh Zoran Milovanov, ieromonahi și preoți din mănăstirile și parohiile învecinate, împreună cu un număr mare de credincioși din zonă. La așezarea pietrei de temelie, Chiriarhul a pus alături și câteva pietricele aduse din Muntele Sinai, Muntele unde profetul Moise a primit Tablele Legii.

După binecuvântarea lucrărilor, Părintele Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt duhovnicesc în care a evidențiat lucrarea lui Dumnezeu în această parohie.

CITEŞTE ŞI: Focar de COVID-19 într-o fabrică din vestul ţării

„Pe acest pământ pe care se construiește noua biserică nu a fost zidit nimic înainte. Dumnezeu, în preștiința Sa, și-a ales acest pământ curat, pentru ca aici să fie ridicată biserica, unde să-I fie slăvit numele.

Dumnezeu a pus degetul pe acest pământ, pentru a-I fi templu, loc de închinare și casă de rugăciune”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Părintele Mitropolit Ioan a îndemnat credincioșii și binefăcătorii prezenți să se alăture lucrării lui Dumnezeu și să pună fiecare, în mod simbolic, o cărămidă la noua biserică.

Construcția lăcașului de cult din filia Mănăstirea a început în toamna anului 2019, fiind un proiect neo-bizantin realizat de arhitectul Sergiu Cosor.

S-au realizat săpăturile, fundația și cota 0. În acest moment construcția se ridică la cota 1 m și s-au turnat stâlpii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *