Piața volantă din Timișoara, subiect de scandal

piete 2 1

Sâmbătă a fost piață volantă la stadionul ”Dan Păltinișanu” și au apărut speculații conform cărora nu s-ar fi respectat regulile elementare de protecție. După cum se susține într-un comunicat al  SC Piețe SA Timișoara, agitația ar fi fost generată de inițiativa discutabilă a unui polițist.

”Domnul subofițer Alexandru Tătaru a postat pe contul său o poză în care voia să arate aglomerația de acolo între orele 11-13, cand seniorii pot să iasă la cumpărături. O poză surprinsă pe culoar, unde se vede, în prim plan, distanța dintre oameni.

CITEȘTE ȘI: Epidemie în România: cel mai recent bilanț. Val de noi îmbolnăviri cu coronavirus

Mai jos sunt și pozele făcute, tot astăzi, de către directorul SC Piețe SA, Ioan Nasleu, acesta fiind astăzi prezent acolo, alături de firma de pază din piața volantă. Se vede clar cum oamenii respectă regulile impuse și că acestea sunt în contrast cu poza postată de domnul subofițer. Dragi colaboratori, dacă această postare a domnului Tătaru va provoca închiderea piețelor din oraș, și îl invităm pe această cale să vă spună unde vă veți vinde de acum încolo marfa și din ce surse veți trăi în continuare. Întrebarea retorică pe care o adresăm noi este dacă domnul Tătaru are vreo legătură cu supermarketurile? Nu acuzăm pe nimeni de nimic, dar modul tendențios în care a fost facută postarea ne dă de gândit”.

piete 1 1

Pe de altă parte,  SC Piețe SA informeză că a luat toate măsurile desfășurării în cele mai bune condiții a activităților din piețe, încă dinaintea emiterii Ordonanței Militare nr.3. Astfel, au fost angajate firme de pază care să asigure accesul controlat în piețe, au fost împărțite echipamente de protecție comercianților, iar spălarea și dezinfectarea s-au făcut zilnic.

”Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și reprezentații Primăriei Timișoara au recurs la acțiuni de verificare a condițiilor în care s-a desfășurat piața volantă în data de 28 martie 2020, constatând că evenimentul a fost organizat cu respectarea dispozițiilor legale și a dispozițiilor Ordonanțelor Militare. (detalii in Later Edit pe pagina domnului subofițer Alexandru Tătaru)”, se precizează în comunicatul SC Piețe SA Timișoara.

Ioan Nasleu, directorul societății SC Piețe SA, militează în continuare pentru menținerea deschisă a piețelor pe timp de criză, asemenea supermarketurilor și hypermarketurilor care desfășoară activități similare.

“În aceste momente critice pentru noi toți, depindem de hrana sănătoasă pe care o consumăm. Știm că sunt mulți contestatari, din toate părțile. Îi invităm pe aceștia să se implice activ, cu muncă pe terenul de luptă, nu de acasă, din spatele calculatoarelor. Producătorii, comercianții și clienții noștri au nevoie de ajutor, de îndrumare și de soluții. Au apărut și voci din partea unora care nu fac decât să aibă păreri legate de orice activitate nu o desfașoară ei, ascunși în spatele monitorului, fără nici o experiență cu oamenii care muncesc zi lumină să-și întrețină și să-și vândă culturile și care propun idei fantasmagorice, încercând și în aceste momente să obțină capital politic. Nu vedem, însă, din partea lor aceeaşi înverşunare în ceea ce privește situația supermarketurilor care îngroapă producția locală, din motive lesne de înțeles, sau disponibilitate în a face ceva productiv pentru cei care se străduiesc să ne ofere alimente sănătoase”, susține directorul Piețe S.A.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Piața volantă din Timișoara, subiect de scandal

  1. Piata volanta de la Stadionul Dan Paltinisanu respecta ordonanta militara nr 3 si trebuie sa functioneze in continuare pentru buna si sanatoasa aprovizionare a timisoarenilor. Sa nu devenim absurzi….

  2. Astia, voi, da, cei cu stiri false….sambata a fost aglomeratie acolo…da..e adevarat. De ce nu ati facut poze si in partea cealalta si la ora 11…nu dupa ce a aparut poza..pozele cu respectarea regulilor sunt facute doar intr.o parte si la alta ora..cand deja era gata tot. Da..sambata acolo era adunare generala..poza facuta de dl Tataru e adevarata…nu.l cunosc..dar poza lui e de sambata dimineata 100% . Voi mintiti…in acea piata nu se respecta nicio regula cum spuneti voi…

  3. Ce are sula cu prefectura?

    Politistul vorbea de sambata, 28.03. iar micul directoras-parvenit si imbuibat cu micRobu- demonteaza ADEVARUL cu o poza facuta in alta zi??

    Toti astia care conduc gunoaiele primariei sunt tampiti??

Lasă un răspuns